Kennisbank

Wat is een payroll constructie?

Bij een payroll constructie wordt het payrollbedrijf juridisch werkgever van uw medewerkers. Bij Pay for People houdt dat in dat uw uitzendkrachten en/of gedetacheerden formeel bij ons in dienst komen. Een payrollbedrijf neemt zowel de administratieve en financiële verplichtingen als de arbeidsrechtelijke risico’s van u over. Daarnaast behoudt u wel de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden, de hoogte het loon en overige voorwaarden van de uitzendkracht en/of gedetacheerde.

Verandert er veel met een payroll constructie?

Nee. In een payroll constructie houdt u de werving en selectie in de hand en blijft u de contactpersoon voor een plaatsing. Een interessante verandering in een payroll constructie is dat u meer tijd heeft voor uw kandidaten. U heeft namelijk geen omkijken meer naar onder andere loonstroken, jaaropgaven, betalingen en loonbeslagen. Een payrollbedrijf zoals Pay for People ontzorgt u naast alle salarisadministratie van voorfinanciering van de lonen, debiteurenbeheer, ziekteverzuim, certificering en contacten met het UWV en de Belastingdienst.

Waarom een payroll constructie?

Een payroll constructie biedt verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat u uw focus terug heeft op het ondernemen. U hoeft geen wekelijkse administratie te voeren, ziekteverzuim te regelen en aanzienlijke bedragen te voorfinancieren. Neem direct contact met ons op als u met payroll aan de slag wilt gaan. Wij gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing.