Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Kennisbank
Juridisch werkgever

Wat is een payrollconstructie?

Bij een payrollconstructie wordt het payrollbedrijf de juridisch werkgever van jouw medewerkers. Een payrollbedrijf neemt zowel de administratieve en financiële verplichtingen als de arbeidsrechtelijke risico’s over. Bij ons betekent het dat jouw uitzendkrachten en/of gedetacheerden formeel bij Pay for People in dienst komen. Jij houdt wel de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden, de hoogte van het loon en overige voorwaarden van de uitzendkracht en/of gedetacheerde.

Verandert er veel met een payrollconstructie?

Nee, bij een payrollconstructie houd jij de werving en selectie in eigen hand en blijf jij de contactpersoon voor een plaatsing. Een interessante verandering in een payrollconstructie is dat je meer tijd hebt voor je kandidaten. Je hebt namelijk geen omkijken meer naar loonstroken, jaaropgaven, betalingen en loonbeslagen. Een payrollbedrijf zoals Pay for People ontzorgt je, naast alle salarisadministratie, ook van voorfinanciering van de lonen, debiteurenbeheer, ziekteverzuim, certificering en contacten met het UWV en de Belastingdienst.

Waarom een payrollconstructie?

Een payrollconstructie biedt verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat jij je volledig kunt richten op ondernemen. Je hoeft geen wekelijkse administratie te voeren, ziekteverzuim te regelen en aanzienlijke bedragen voor te financieren.

Klinkt goed, toch? Wil je meer weten over payrollconstructies of onze dienstverlening, neem contact op met een van onze experts. Ze zijn ervoor.

Meer infomatie nodig?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over bovenstaand onderwerp. Onze experts staan voor je klaar.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.