Logo Pay for People
Wat verstaan we onder de backoffice?

Backoffice uitbesteden

De backoffice is een essentieel onderdeel van elke uitzendonderneming, ook die van jou. De backoffice omvat alle administratieve, financiële en juridische zaken. Denk aan verloning van werknemers en facturatie aan klanten; tijdrovende werkzaamheden die ook nog eens veel zorgvuldigheid vragen. Als je de backoffice uitbesteedt aan Pay for People nemen wij dat allemaal van je over. Dat scheelt jou niet alleen heel veel tijd, maar ook zorgen. Met je handen vrij, kun jij je volledig concentreren op je eigen business.

Backoffice services voor intermediairs

Ken jij alle ins en outs op het gebied van salarisadministratie? Ben je altijd 100% op de hoogte van de alsmaar veranderende wet- en regelgeving? Weet je je weg naar alle relevante subsidies te vinden?

Met andere woorden, ken jij de verplichtingen die elke intermediair – als juridisch werkgever – heeft? Ben je in staat om met je eigen backoffice software je complete salaris- en personeelsadministratie volledig foutloos en ‘compliant‘ uit te voeren? Dat zijn allemaal vraagstukken waar je je als ondernemer eigenlijk niet dagelijks mee bezig wil houden. Gelukkig hoeft dat ook niet! Want iedere intermediair, uitzendorganisatie of uitzendbureau kan de backoffice volledig uitbesteden.

Wat is backoffice uitbesteden?
Heel kort: samen met alle administratieve en financiële processen, wordt het juridisch werkgeverschap van je overgenomen. Je hebt er simpelweg geen omkijken meer naar. Het complete juridisch werkgeverschap tot en met debiteurenrisico op de schouders van je backoffice partner.

Je behoudt wel de verantwoordelijkheid en het eerste contact met je werknemers, maar ook zij profiteren op deze manier o.a. van stipte verloning én doorbetaling bij ziekte. Kortom, wel de lusten, niet de lasten. Dat wil toch elke intermediair?

Voor wie is backoffice dienstverlening interessant?
Eigenlijk is de backoffice uitbesteden voor iedere intermediair interessant. Als kleine tot middelgrote uitzendonderneming is het zelfs altijd verstandig professionele backoffice services te gebruiken. Je hebt dan je handen vrij om te ondernemen, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de schaalvoordelen van een centrale organisatie.

Ook als je uitzendorganisatie groot is, doe je jezelf én je medewerkers een groot plezier je backoffice volledig uit te besteden. Door samen te werken met een professionele backoffice partner organisatie bespaar je namelijk een hoop tijd, zorgen en -dus- geld.

Voordelen backoffice uitbesteden

Onze klanten zijn blij met onze backoffice services en praktische ondersteuning. We noemen een aantal voordelen van het uitbesteden van de backoffice voor uitzendbureaus:

 • Urenbriefjes goed geregeld: verloning en facturatie altijd in orde
 • Automatisch gecertificeerd (NEN4400-1, VCU)
 • Toegang tot kennis van de actuele wet- en regelgeving
 • Contractbeheer uitbesteed: AVG compliant en accuraat
 • Voorfinanciering: geen zorgen over uitbetalingen
 • Erkend IND-referent dus makkelijk arbeidsmigranten in dienst te nemen.

Uitzendovereenkomst en payrollovereenkomst

Uitzendondernemers kunnen bij Pay for People terecht voor zowel de uitzendovereenkomst als de payrollovereenkomst. Payroll heeft sinds de invoering van de invoering van Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) een eigen definitie. Ben je benieuwd naar de kosten en voordelen van de payroll- en uitzendovereenkomst?

Voordelen uitzendovereenkomst

 • Zet medewerkers 4 jaar flexibel in;
 • Doorbetaling bij ziekte door Pay for People;
 • De loonuitbetaling wordt verzorgd;
 • Geen ketenaansprakelijkheid;
 • Je stuurt zelf je personeel aan.

Voordelen payrollovereenkomst

 • Medewerkers hebben dezelfde rechten als je vaste personeel;
 • Geen loondoorbetaling bij ziekte;
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd;
 • Betaal alleen voor gewerkte uren;
 • Medewerkers werken exclusief voor jou.

Uitzendsoftware voor intermediairs

Pay4me: online flexplatform

Je gaat je backoffice uitbesteden aan Pay for People. Dan nemen wij alle administratieve, financiële en juridische taken van je over. Ondertussen heb je volledig inzicht op je backoffice via het online platform Pay4me: een digitaal dossier waarin je realtime en 24/7 alle gegevens terugvindt over klanten, werknemers, urenverwerking en debiteurenbeheer.

Ook werknemers en klanten maken gebruik van dit platform. Via een eigen account kunnen werknemers in Pay4me bijvoorbeeld hun jaaropgaven terugvinden of pro forma bruto-netto berekeningen maken. Ook klanten kunnen optioneel uren invoeren en accorderen of facturen inzien. Omdat Pay4me volledig in eigen beheer ontwikkeld is, kunnen we het geheel inrichten volgens jouw huisstijlwensen. Jij ziet geen verschil en je werknemers en klanten ook niet.

Play button

Meer weten over het uitbesteden van de backoffice?

Wil je meer weten over het uitbesteden van je backoffice en wat dat voor jouw organisatie kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk gesprek en vul onderstaand formulier in.

Ben je al klant van Pay for People? Dan kun je voor ondersteuning en vragen natuurlijk terecht bij je Relatiemanager en Client Support
Stel je vraag online, bel met 010 2066263 of mail naar sales@payforpeople.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Home / Backoffice uitbesteden