Logo Pay for People

Nieuws

Nieuws 8 april 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees het hele bericht
Nieuws 8 april 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-meldplicht
Nieuws 8 april 2024

Pay for people en Planet Interim werken samen

We hebben onze krachten gebundeld met Planet Interim. Pay for People is dé specialist in flexibele arbeid. We zijn er trots op dat we al meer dan 25 jaar een rol kunnen spelen in het vereenvoudigen van het ondernemerschap en het ondersteunen van de groei en ontwikkelingen van ondernemers binnen de flexbranche door onze Backoffice Services.

Lees het hele bericht
brooke-lark-194253-unsplash-scaled-1.jpg
Nieuws 15 maart 2024

Vrouwelijke zzp’ers vaker economisch zelfstandig

In 2019 verdiende 84 procent van alle werkende vrouwen minstens 990 euro netto per maand en was daarmee economisch zelfstandig. Bij werkende mannen was dat 94 procent. Vrouwelijke zzp’ers zijn met 61 procent het minst vaak economisch zelfstandig, maar vergeleken met 2011 was de groei bij hen het sterkst. Dat blijkt uit inkomensgegevens 2019 van het CBS, waaronder de economische zelfstandigheid van werkenden.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-zzp weg ermee of groei
Nieuws 23 mei 2023

ZZP weg ermee of zet groei door?

Het totale aantal zzp’ers in Nederland is in het vierde kwartaal van 2022 met 13% gestegen naar ruim 1,2 miljoen. Dit blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarentegen is er een tegenbeweging van werkgevers die hun zzp’ers inruilen voor vast personeel.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-meldplicht
Nieuws 16 mei 2023

Internetconsultatie: Wet invoering meldplicht arbeidsongevallen

Wet invoering meldplicht arbeidsongevallen en vergewisplichten uitleners. Uitzenders krijgen meer verplichtingen bij gezond en veilig werken. Dit staat in de Wet invoering meldplicht arbeidsongevallen en vergewisplichten uitleners. Tot en met 25 mei is er een internetconsultatie beschikbaar voor het wetsvoorstel.

Lees het hele bericht
payforpeople-nieuws-ziek-verzuim.jpg
Nieuws 18 april 2023

Langdurige Post-COVID klachten treft 1 op de 8 Nederlanders

Uit onderzoek van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) blijkt dat 1 op de 8 Nederlanders langdurige post-COVID klachten ervaart na een Covid-19 diagnose. Dat heeft verregaande gevolgen voor het dagelijkse privé en werkleven.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-9 tips om jongere werknemers te vinden en binden
Nieuws 21 maart 2023

9 tips om jongere werknemers te vinden en binden

Uitkeringsinstantie UWV heeft 9 tips samengesteld voor werkgevers waarmee zij jongere werknemers kunnen vinden en binden. Employer branding stopt niet nadat een jongere werknemer ‘binnen’ is. Werkgevers moeten laten zien dat het werk impact heeft en dat zij echt luisteren naar hun werknemers. Daarnaast adviseert het UWV goed na te denken over een goede werk/privé balans.

Lees het hele bericht
pfp-nieuws-onderbrekingstermijn van vijf jaar
Nieuws 14 maart 2023

Reacties op plannen onderbrekingstermijn van vijf jaar

Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept in een conceptbrief op de onderbrekingstermijn, de wachttijd van een half jaar tussen twee contracten, te verlengen naar vijf jaar. Dit schrijft De Volkskrant op basis van een conceptbrief die nog niet openbaar is. De reacties op dit mogelijke voorstel vind je hieronder.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-pensionado's de oplossing
Nieuws 6 maart 2023

UWV: pensionado’s de oplossing voor het personeelstekort

Volgens arbeidsmarktadviseur Saskia Grit van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) is het aan boord houden van pensionado’s dé oplossing voor het personeelstekort. De uitkeringsinstantie roept werkgevers op om het ouderen makkelijker te maken door te werken nadat zij hun pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt overigens dat steeds meer oudere werknemers doorwerken nadat ze met pensioen ‘mogen’. Het aantal 65- tot 75-jarigen bedroeg maar liefst 16,2%, wat concreet neerkomt op 314.000 werkende pensionado’s.

Lees het hele bericht
nieuws-pfp-onbenut leerbudget
Nieuws 28 februari 2023

Studytube: ‘Zet leerdbudget ook daadwerkelijk in’

Uit onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van leerplatform Studytube blijkt dat organisaties hogere budgetten hebben voor leren ontwikkelen, daarentegen laat bijna 40% van de organisaties de helft van het leerbudget ongebruikt.

Lees het hele bericht
Home / Nieuws