Logo Pay for People

Blog

Blog 22 juli 2024

Nu nog een visie voor de toekomst

De arbeidsmarkt in Nederland is volop in beweging. Met de nieuwe voorstellen van oud-minister Van Gennip worden belangrijke stappen gezet om deze markt te hervormen en klaar te maken voor de uitdagingen van morgen. Als Pay for People zijn we verheugd om te zien dat er een solide basis wordt gelegd, maar we geloven ook dat er nog veel te bespreken valt. Daarom nodigen we je uit om met ons mee te praten over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Lees de hele blog
Blog 5 april 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees de hele blog
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 mei 2023

Pay for People is in 2023 een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees de hele blog
podcast-icoon-2
Blog 25 april 2023

Podcast: de arbeidsmarkt voor flex in transitie

De afschaffing van nulurencontracten en een verzekeringsplicht voor zzp’ers worden mogelijk werkelijkheid. Dit zijn slechts enkele pijlers vanuit de plannen van het kabinet om schijnzelfstandigheid te verminderen en zekerheid voor werkenden te vergroten. Maar wat betekent dit voor opdrachtgevers en flexwerkers? Wij hebben de plannen voor je op een rij gezet.

Lees de hele blog
tevreden medewerkers
Blog 21 september 2022

Een tevreden medewerker is niet per se een loyale medewerker

Ondernemers van midden- en kleinbedrijven (MKB) geven zichzelf gemiddeld een 8 als werkgever. Ook werknemers zijn blij met hun werkgevers, zij beoordelen hun bazen met gemiddeld een 7.8. Maar een tevreden medewerker staat niet per se gelijk aan een loyale medewerker. Dit blijkt uit de MKB Werkgeversmonitor van Please.

Lees de hele blog
4681742_m
Blog 14 september 2022

‘Directie luistert niet naar werknemer,’ zegt 63% van werkend Nederland

Werkgevers luisteren niet goed naar hun medewerkers, vindt een meerderheid van de ondervraagden. Dit probleem kan deels worden opgevangen als directieleden zich wat vaker zou laten zien op de werkvloer. Ook vindt een groot deel van de ondervraagden dat hun werkgevers te weinig doen om huidige werknemers te behouden.

Lees de hele blog
diana-polekhina-REYb3IaZjj4-unsplash
Blog 31 augustus 2022

Veel verzuim? Aan de slag met werk-zorgverdeling en een open werkcultuur

Werken is net topsport, dus fit en flexibel blijven is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat manager in gesprek (blijven) gaan met medewerkers over hun verantwoordelijkheden en hun fysieke en mentale gezondheid, op de werkvloer en daarbuiten.

Lees de hele blog
Blog 7 augustus 2022

Omhoog met de arbeidsdeelname: maak werken minder ingewikkeld

Anthony Stigter (Secretaris Arbeidsmarkt & Gezondheidszorg bij VNO-NWC en MKB Nederland) ziet kansen om de arbeidsdeelname in Nederland te verhogen. Hoe ziet hij dat precies voor zich? In een gesprek met P.zine stipt Stigter vier manieren aan voor werkgevers om meer mensen aan het werk te krijgen.

Lees de hele blog
Blog 26 juli 2022

Arbeidskrapte en het geheim van tóch meer sollicitanten bereiken

Ellen van Hierden is naast directeur het creatieve brein van artra, hét opleidingsinstituut van de flexbranche. Op de Dag van de Uitzendondernemer deelde ze samen met Marieke de Wildt (Business Developer, artra) haar visie op de huidige arbeidsmarkt, waarom die een nieuwe manier van recruiten vereist én hoe je dat doet. In P.zine geeft ze werkgevers en intermediairs concrete tips hoe je midden in de arbeidskrapte tóch meer sollicitanten kunt bereiken.

Lees de hele blog
Blog 26 juli 2022

Wetswijziging Arbeidsvoorwaarden per 1 Augustus

Op 1 augustus 2022 treedt de wet ‘Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in werking. Het doel van deze richtlijn is werknemers beter informeren over hun arbeidsvoorwaarden en voorspelbare werktijden te bevorderen. Daarnaast moeten de nieuwe regels het aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt bevorderen, door werknemers verplichte scholing kosteloos en doorbetaald aan te bieden.

Lees de hele blog
instagram_evaknies
Blog 21 juli 2022

Duurzame inzetbaarheid: Een baan voor het leven bestaat niet meer

De duurzame inzetbaarheid van medewerkers in hoogopgeleide en gespecialiseerde functies is laag. Denk bijvoorbeeld aan medici, die zijn super gespecialiseerd. Juist daardoor lopen ze risico om in hun carrière vast te lopen. Het zijn fuikfuncties, functies met beperkte tot helemaal geen doorgroeimogelijkheden. Als werknemer moet je blijven investeren in je kennis en vaardigheden, stelt Eva Knies (hoogleraar Strategisch Human resource Management bij de Universiteit Utrecht).

Lees de hele blog
Home / Blog