Kennisbank

Voordelen & nadelen van Payroll

Wat zijn de voordelen van payroll?

Pay for People krijgt vaak de vraag: wat zijn de voordelen van payroll? Het zijn zaken waarvan u in eerste instantie vindt dat u ze zelf zou moeten kunnen. U bent immers een professional en stelt hoge eisen aan uzelf. In de praktijk komt er vaak meer bij kijken dan u verwacht.

De nadelen van het niet-payrollen

Wij willen u graag ontzorgen van de nadelen van het niet-payrollen. Wanneer u uw payrolling niet uitbesteed, zijn de volgende taken aan de orde van de dag:

Wekelijks uw administratie voeren

U zult wekelijks op basis van de uren­declaraties, uw flexkrachten moeten verlonen en uw klanten factureren. Daarnaast moet u zich onder meer bezighouden met loonstroken versturen, betalingen, loonbeslagen verwerken en voorschotten inhouden. Liefst via een online applicatie zodat alle partijen eenvoudig bij hun gegevens kunnen. Goede payroll software is daarbij onmisbaar maar vaak ook duur, niet flexibel en moeilijk aan te passen aan uw wensen.

Aanzienlijke bedragen kunnen voorfinancieren

U betaalt uw flexkrachten wekelijks terwijl uw klanten gemiddeld dertig dagen (of langer) de tijd hebben om de factuur te voldoen. Dat betekent dat u een aanzienlijk bedrag moet voorfinancieren. Sluit u hiervoor een lening af bij de bank, dan komen daar nog eens rente en overige financieringskosten bovenop.

Uw vakkennis paraat hebben

Als ondernemer bent u een vraagbaak voor uw flexkrachten en klanten. Zij doen een beroep op uw vakkennis en verwachten dat u alles weet van cao’s voor uitzendkrachten, de Wet werk en zekerheid, de inlenersbeloning, de Wet ketenaansprakelijkheid, de NEN 4400-1 norm, fiscale zaken, loonadministratieve zaken, kostprijsberekeningen en het sociale zekerheidstelsel.

Het missen van een sparringpartner

U bent een echte professional, maar ook u zit weleens met ingewikkelde vraagstukken. Een betrouwbare sparringpartner is dan soms moeilijk te vinden, waardoor uw vragen onbeantwoord blijven. Hierdoor kunt u mogelijke kansen missen.

Ziekteverzuim regelen

Bij ziekte moet u snel schakelen. Uw klant zit zonder werknemer, de planning moet omgegooid worden en u moet op zoek naar een nieuwe kandidaat. Hoelang is de werknemer ziek: kort of langdurig? Daarnaast moet u ook nog omkijken naar alle kosten, premies en verzekeringen.

 

De voordelen bij Pay for People

De bovenstaande nadelen van het niet uw payroll uitbesteden, nemen wij graag uit handen als betrouwbare payrollorganisatie. Natuurlijk zijn nog meer voordelen die wij u als ondernemer kunnen bieden. Het grootste voordeel is dat u uw focus terug heeft: richten op het ondernemen. Nog niet overtuigd? De payroll voordelen voor u op een rij:

 • Geen administratieve en financiële rompslomp meer.
 • Meer flexibiliteit en minder risico’s.
 • Minder risico’s omdat Pay for People juridisch werkgever is.
 • Goed werkgeverschap.
 • Via onze software Pay4me gegevens 24/7 beschikbaar.
 • Dagelijkse service door onze helpdesk.
 • Geheel gepersonaliseerde backoffice.
 • Juiste en stipte verloning.
 • Altijd een sparringpartner.
 • Kosteloze facturatie aan klanten.
 • Uitgebreide en maatwerk management rapportages.
 • 100% betrouwbaar: NEN 4400-1, NBBU en VCU gecertificeerd.