Voordelen & nadelen van payroll
Wat is payroll en wat zijn de voordelen van payroll? Veel ondernemers in de flexbranche kiezen voor een payroll partner. Waarom doen ze dat?
Wat zijn de voordelen van payroll?
We krijgen vaak de vraag: wat zijn de voordelen van payroll? Dat is voor iedereen anders, maar over het algemeen kiezen alle ondernemers voor payroll vanwege het gemak. Ook al zijn het zaken waarvan je misschien vindt dat je ze zelf moet kunnen, je kunt je tijd ook beter besteden. En, eerlijk is eerlijk, er komt vaak ook meer kijken bij de administratie dan je denkt. Maar voordat we de voordelen noemen, kijken we even naar de nadelen.
Wat zijn de nadelen van payroll?
Eigenlijk kunnen we maar één nadeel bedenken, en dat is dat je de administratie (loon-, personeels- en salarisadministratie) echt heel leuk vindt en het graag zelf doet. Maar dan moet je misschien overwegen om bij ons te komen werken. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat je de controle kwijt bent. In ons geval kunnen we je verzekeren dat dit niet het geval is. Wij ondernemen mét jou en vinden het succes van jouw organisatie net zo belangrijk als jij. Pay for People ontwikkelt met je mee.
Welke taken neemt de payroll-organisatie over?
Wekelijkse administratie
Als uitzendondernemer moet je wekelijks op basis van de urendeclaraties, flexkrachten verlonen en klanten factureren. Er moeten loonstroken worden verstuurd, betalingen verricht, loonbeslagen verwerkt en voorschotten ingehouden. Liefst via een online applicatie zodat alle partijen eenvoudig bij hun gegevens kunnen. Goede payroll software is daarbij onmisbaar maar vaak ook duur, niet flexibel en moeilijk aan te passen aan jouw wensen.
Voorfinancieren van aanzienlijke bedragen
Flexkrachten worden meestal wekelijks betaald, terwijl klanten gemiddeld dertig dagen (of langer) de tijd hebben om de factuur te voldoen. Dat betekent dat uitzendondernemers een aanzienlijk bedrag moeten voorfinancieren. Je kunt hiervoor een lening afsluiten bij de bank, met de nodige rente en overige financieringskosten.
Parate vakkennis
Bij de administratie hoort de taak van vraagbaak voor jouw flexkrachten en klanten. Zij doen een beroep op je vakkennis en verwachten dat je alles weet van cao’s, de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), het loonverhoudingsvoorschrift, de Wet ketenaansprakelijkheid, de NEN 4400-1 norm, fiscale zaken, loonadministratieve zaken, kostprijsberekeningen en het sociale zekerheidstelsel.
Ziekteverzuim regelen
Bij ziekte moet je snel schakelen. De klant zit zonder werknemer, de planning moet worden omgegooid en je moet op zoek naar een nieuwe kandidaat. Is de werknemer langdurig ziek dan moet ook het verzuim geregeld worden, inclusief kosten, premies en verzekeringen.
De voordelen bij Pay for People
Bovenstaande werkzaamheden (en meer) nemen wij van je over als je kiest voor payroll uitbesteden. Daarbij zijn we vooral ook een betrouwbare sparringpartner en willen we samen met jou bouwen aan jouw bedrijf. We denken met je mee, nemen je werk uit handen zodat jij je volledig op je core business kunt richten en meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met werknemers en klanten.
Kies je voor Pay for People dan kies je voor:
- Geen administratieve en financiële rompslomp meer.
- Minder risico’s.
- Goed werkgeverschap.
- Goed geïntegreerde en gepersonaliseerde software via Pay4me.
- Dagelijkse service van onze helpdesk.
- Juiste en stipte verloning.
- Altijd een sparringpartner.
- Kosteloze facturatie aan klanten.
- Uitgebreide managementrapportages op maat.
- 100% betrouwbaarheid: NEN 4400-1, NBBU en VCU gecertificeerd.
Benieuwd naar hoe payroll voor jou kan werken?
Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Pay for People. Wij kijken met je mee en zodat jij een keuze kunt maken of payroll bij jouw onderneming past..
Adviesgesprek
"*" geeft vereiste velden aan
Verder lezen?
Verschil payroll en uitzenden
Payroll en uitzenden worden vaak in één adem genoemd. Payroll en uitzenden hebben ook veel van elkaar weg; bij beide vormen van inhuur zijn drie partijen betrokken: het payrollbedrijf/de uitzendondernemer als formele werkgever, de inlener, en de werknemer. Toch zijn payroll en uitzenden niet hetzelfde en leggen we je graag uit wat het verschil is tussen payroll en uitzenden.
Wat is een omrekenfactor?
De kosten van onze dienstverlening zijn te berekenen aan de hand van de omrekenfactor. Tijdens onze kennismaking, ontvang je van onze salesmanagers een persoonlijk voorstel met een omrekenfactor die past bij jouw wensen en behoeften. Deze omrekenfactor wordt onder andere bepaald aan de hand van het bruto uurloon van jouw medewerker(s), reserveringen van vakantiegeld, dragen van het ziekterisico en werkgeverslasten (sociale lasten en pensioen). En alle bijbehorende administratie? Die verzorgen wij.