Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Kennisbank
Alle voor- en nadelen op een rij

Voordelen & nadelen van Payroll

Wat zijn de voordelen van payroll?

We krijgen vaak de vraag: wat zijn de voordelen van payroll? Dat is voor iedereen anders, maar over het algemeen kiezen alle ondernemers voor payroll vanwege het gemak. Ook al zijn het zaken waarvan je misschien vindt dat je ze zelf moet kunnen, je kunt je tijd ook beter besteden. En, eerlijk is eerlijk, er komt vaak ook meer kijken bij de administratie dan je denkt. Maar voordat we de voordelen noemen, kijken we even naar de nadelen.

Wat zijn de nadelen van payroll?

Eigenlijk kunnen we maar één nadeel bedenken, en dat is dat je de administratie (loon-, personeels- en salarisadministratie) echt heel leuk vindt en het graag zelf doet. Maar dan moet je misschien overwegen om bij ons te komen werken. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat je de controle kwijt bent. In ons geval kunnen we je verzekeren dat dit niet het geval is. Wij ondernemen mét jou en vinden het succes van jouw organisatie net zo belangrijk als jij. Pay for People ontwikkelt met je mee.

Welke taken neemt de payroll-organisatie over?

Wekelijkse administratie

Als uitzendondernemer moet je wekelijks op basis van de uren­declaraties, flexkrachten verlonen en klanten factureren. Er moeten loonstroken worden verstuurd, betalingen verricht, loonbeslagen verwerkt en voorschotten ingehouden. Liefst via een online applicatie zodat alle partijen eenvoudig bij hun gegevens kunnen. Goede payroll software is daarbij onmisbaar maar vaak ook duur, niet flexibel en moeilijk aan te passen aan jouw wensen.

Voorfinancieren van aanzienlijke bedragen

Flexkrachten worden meestal wekelijks betaald, terwijl klanten gemiddeld dertig dagen (of langer) de tijd hebben om de factuur te voldoen. Dat betekent dat uitzendondernemers een aanzienlijk bedrag moeten voorfinancieren. Je kunt hiervoor een lening afsluiten bij de bank, met de nodige rente en overige financieringskosten.

Parate vakkennis 

Bij de administratie hoort de taak van vraagbaak voor jouw flexkrachten en klanten. Zij doen een beroep op je vakkennis en verwachten dat je alles weet van cao’s, de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), het loonverhoudingsvoorschrift, de Wet ketenaansprakelijkheid, de NEN 4400-1 norm, fiscale zaken, loonadministratieve zaken, kostprijsberekeningen en het sociale zekerheidstelsel.

Ziekteverzuim regelen

Bij ziekte moet je snel schakelen. De klant zit zonder werknemer, de planning moet worden omgegooid en je moet op zoek naar een nieuwe kandidaat. Is de werknemer langdurig ziek dan moet ook het verzuim geregeld worden, inclusief kosten, premies en verzekeringen.

 

De voordelen bij Pay for People

Bovenstaande werkzaamheden (en meer) nemen wij van je over als je kiest voor payroll uitbesteden. Daarbij zijn we vooral ook  een betrouwbare sparringpartner en willen we samen met jou bouwen aan jouw bedrijf. We denken met je mee, nemen je werk uit handen zodat jij je volledig op je core business kunt richten en meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met werknemers en klanten.

Kies je voor Pay for People dan kies je voor:

 • Geen administratieve en financiële rompslomp meer.
 • Minder risico’s.
 • Goed werkgeverschap.
 • Goed geïntegreerde en gepersonaliseerde software via Pay4me.
 • Dagelijkse service van onze helpdesk.
 • Juiste en stipte verloning.
 • Altijd een sparringpartner.
 • Kosteloze facturatie aan klanten.
 • Uitgebreide managementrapportages op maat.
 • 100% betrouwbaarheid: NEN 4400-1, NBBU en VCU gecertificeerd.

Meer infomatie nodig?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over bovenstaand onderwerp. Onze experts staan voor je klaar.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.