Wat is het fasensysteem? - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Kennisbank
We leggen het je graag uit!

Wat is het fasensysteem?

In de uitzendbranche spreken we van het fasensysteem als we het rechtspositiesysteem bedoelen uit de cao voor Uitzendkrachten.

Verschillende soorten fasensysteem

Het fasensysteem uit de cao voor Uitzendkrachten van de ABU kent 3 fasen: A, B en C.
Het systeem uit de NBBU cao kent 4 fasen: 1 t/m 4.
Fase 1 en 2 uit de NBBU cao lijken erg op fase A uit de ABU cao en fase 3 (NBBU) en fase B (ABU) zijn ook vergelijkbaar.

Fase A (ABU) of fase 1 en 2 (NBBU)

Een uitzendkracht is werkzaam in fase A zolang hij minder dan 78 weken heeft gewerkt, waarbij alleen de echt gewerkte weken meetellen. In fase A is meestal (maar niet altijd) in het contract een uitzendbeding opgenomen . In deze fase is ook sprake van ‘uitsluiting van loondoorbetalingsplicht’, wat feitelijk betekent: geen werk, geen loon.

Bij de NBBU geldt hetzelfde, alleen duurt fase 1 hier 26 weken en fase 2 duurt 104 weken. Sinds 1 juli 2016 is er geen verschil meer tussen fase A (ABU) en fase 1/2 (NBBU). Beide fasen duren 78 weken. De regel is met terugwerkende kracht ingegaan.

Fase B (ABU) of fase 3 (NBBU)

Een uitzendkracht die fase A (of 2) heeft doorlopen, stroomt vervolgens in fase B (of 3) in. In fase B (ABU) worden maximaal 6 tijdelijke contracten gesloten, gedurende maximaal 4 jaar. In fase 3 (NBBU) worden ook 6 tijdelijke contracten gesloten, gedurende maximaal 4 jaar. Dit zijn contracten voor bepaalde tijd, vergelijkbaar met het reguliere arbeidsrecht.

Fase C (ABU) of fase 4 (NBBU)

Zodra in fase B meer dan 4 jaar is gewerkt, of het zesde contract is afgelopen, is het eerstvolgende contract een fase C contract. Dat is simpelweg een contract voor onbepaalde tijd. Voor de NBBU geldt hetzelfde: zodra in fase 3 meer dan 4 jaar gewerkt is, of het zesde contract is afgelopen, is het volgende contract een fase 4 contract, voor onbepaalde tijd.

In de cao ontstaat dus na maximaal 5,5 jaar recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Lees meer over de uitzendovereenkomst en de payrollovereenkomst.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over bovenstaand onderwerp. Onze experts staan voor je klaar.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.