Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Kennisbank

Werken op payroll basis

Wanneer je er als intermediair voor kiest om arbeidskrachten te laten werken op payroll basis, komen zij bij Pay for People in dienst. Wat betekent dat voor jou?

Werken op payroll basis en het werkgeverschap

Laat je arbeidskrachten werken op payroll basis, dan geef je het werkgeverschap uit handen aan de payroll organisatie. In ons geval aan Pay for People dus. Wij verzorgen vervolgens alles wat een werkgever normaal gesproken ook doet. Met dit verschil dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de P&O taken. Werving & Selectie, loopbegeleiding en beoordelingsgesprekken, die houd je in eigen hand.

Dit doet de payroll organisatie:

De payroll organisatie doet dus nagenoeg alles behalve de P&O werkzaamheden. Wij betalen de salarissen, regelen de loonheffingen, sturen de loonstroken en jaaropgaven en dragen (bijna altijd) het ziekterisico. Jij hebt dus veel minder administratieve rompslomp en geen omkijken naar zaken als contractbeheer, contracttelling, uitvraag van gegevens door het UWV, loonaangifte en betaling van loonheffingen. Ook heb je als opdrachtgever veel minder financiële risico’s en werkgeversrisico’s zoals 2 jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte.

De voordelen van Pay for People

  • Juiste en stipte verloning: wekelijks, 4 wekelijks of maandelijks.
  • Recht op 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
  • Doorbetaling bij ziekte.
  • Pensioenopbouw.
  • Via Pay4me alle informatie inzichtelijk over gewerkte uren, loonstroken, jaaropgaven, pensioen etc.
  • Betrouwbare werkgever.

Wat betekent dat voor jou?

Stipte verloningen en gelijkwaardige beloningen zijn een fijne gedachte voor de arbeidskracht. Maar what’s in it for you?

Arbeidskrachten laten werken op payroll basis heeft juist ook voordelen voor jou. Zo heb je meer tijd om aandacht te besteden aan arbeidskrachten omdat je geen administratieve en financiële vraagstukken meer hebt en geen contact hoeft te onderhouden met controlerende instanties. En misschien kun je wel besparen op eigen personeel. Want onze collega’s zijn jouw collega’s op afstand. Je kunt bij ons terecht met al je vragen; wij delen graag onze kennis!

Meer infomatie nodig?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over bovenstaand onderwerp. Onze experts staan voor je klaar.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.