Kennisbank

Werken op payroll basis

Wanneer u er als intermediair voor kiest uw uitzendkrachten te laten werken op payroll basis, komen zij bij ons, Pay for People, in dienst. Wat betekent dat voor uw werknemers, en voor u?

Werknemers op payroll basis

Als backofficespecialist verzorgen wij onder andere de loonadministratie en verloningen voor de werknemer. Is de werknemer ziek? Dan zijn wij het aanspreekpunt en zal onze verzuimcoördinator de ziektemelding afhandelen.

Laat u uw werknemers werken op payroll basis bij Pay for People, dan vallen zij onder de CAO voor Uitzendkrachten. Dit betekent ook dat uw werknemers vanaf dag 1 onder de inlenersbeloning vallen. Zo worden uw werknemers en het personeel van uw opdrachtgever gelijkwaardig beloond. En dat niet alleen. Werknemers die werken op payroll basis hebben meer voordelen:

  • Juiste en stipte verloning: wekelijks, 4 wekelijks of maandelijks.
  • Recht op 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
  • Doorbetaling bij ziekte.
  • Pensioenopbouw.
  • Via Pay4me alle informatie inzichtelijk over gewerkte uren, loonstroken, jaaropgaven, pensioen etc.
  • Betrouwbare werkgever.

Wat betekent dat voor u?

Stipte verloningen en gelijkwaardige beloningen zijn een fijne gedachte voor de werknemer. Maar al die voordelen voor werknemers: what’s in it for you?

Ook voor u zijn er vele voordelen als u uw werknemers laat werken op payroll basis. Zo heeft u meer aandacht voor uw uitzendkrachten, geen controlerende instanties over de vloer en kunt u misschien wel besparen op eigen personeel. Elk bestaand uitzendbureau, klein of groot, heeft wel eens problemen met de backoffice. Hoe fijn zou het zijn dat u al die financiële en administratieve vraagstukken niet meer heeft? Dat kan! Onze collega’s zijn uw collega’s op afstand. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen: wij delen graag onze kennis.

Wanneer u als intermediair er voor kiest om uw backoffice werkzaamheden uit te besteden, nemen wij het volgende van u over: contractbeheer met klanten en werknemers, urenregistratie, loonbeslagen en -aangiften, verloning, facturatie, debiteurenbeheer, en contacten met UWV en Belastingdienst. Daarnaast nemen wij ook het juridisch werkgeverschap op ons, de voorfinanciering van de lonen en premies en desgewenst het debiteurenrisico. En dit alles verzorgen wij onder vermelding van uw bedrijfsnaam en in uw eigen huisstijl.