Kennisbank

Wat is een omrekenfactor?

De kosten van onze dienstverlening zijn te berekenen aan de hand van de omrekenfactor. Tijdens onze kennismaking, ontvangt u van onze sales managers een persoonlijk voorstel met een omrekenfactor die past bij uw wensen en behoeften. Deze omrekenfactor wordt onder andere bepaald aan de hand van het bruto uurloon van uw medewerker(s), reserveringen van vakantiegeld, dragen van ziekterisico en werkgeverslasten (sociale lasten en pensioen). En alle bijbehorende administratie? Die verzorgen wij.

Welke kosten zitten er in een omrekenfactor?

De omrekenfactor is dus afhankelijk van het soort contract dat de werknemer heeft, het werk dat de werknemer doet en de afspraken over betalingstermijn en debiteurenrisico’s. Daarnaast staat een groot gedeelte van de omrekenfactor vast en is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen.

1. Het bruto-uurloon

Het brutoloon is afhankelijk van de gekozen cao, de inlenersbeloning en uw eigen cao of de door u opgestelde en afgesproken arbeidsvoorwaarden.

2. Werkgeverselementen

Onder werkgeverselementen behoort onder andere 8% vakantiegeld. Daarnaast komen de werkgeverspremies bovenop het bruto-uurloon die u als werkgever zelf ook zou moeten betalen voor uw werknemer. Deze premies bestaan uit onder andere WW, WAO en ZVW. Daarnaast moet u ook rekening houden met het aantal (verplichte) feestdagen en natuurlijk het aantal cao-vakantiedagen. Ook zijn er contractverplichtingen waarvoor we een gemiddeld percentage reserveren en onderdeel is van de kostprijs. Dat is een reservering voor onder andere ziekte.

3. Gebruikskosten

In de omrekenfactor zijn ook gebruikskosten verwerkt. Wat krijgt u hiervoor terug? Toegang tot onze, in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware Pay4me. Een online portal waar uw volledige administratie 24/7 online beschikbaar is. Zo zijn gegevens van uw werknemers, opdrachtgevers en zzp/freelancers altijd inzichtelijk en up-to-date, kunt u makkelijk uren accorderen en registeren, zijn management rapportages, facturen en loonstroken terug te vinden in één overzicht, en dat alles geheel gepersonaliseerd. Daarnaast ontzorgen wij u van onder andere certificering, voorfinanciering van de lonen, debiteurenbeheer en ziekteverzuim.

Geen arbeid = geen kosten.

U heeft geen minimale uren afname en betaalt alleen voor de gewerkte uren. Dat is nog een van de voordelen van payrolling.

Uw omrekenfactor ontvangen?

Wilt u uw backoffice uitbesteden en uw persoonlijke omrekenfactor ontvangen? Neem dan contact op met een van onze sales managers. Aan de hand van een vrijblijvend gesprek ontvangt u een passend voorstel.