Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Kennisbank

Wat is een VCU-certificering?

Elke uitzendorganisatie die personeel levert aan een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is, moet kunnen aantonen dat zijn veiligheid en gezondheid-beheersysteem (VG-beheersysteem) op orde is. Met een VCU-certificering kun je aantonen dat de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers op de werkvloer gegarandeerd is.

Wat is een VCU-certificering?

VCU staat voor Veiligheids Checklist Uitzendbureaus. Om een VCU-certificaat te krijgen en houden, komt een gecertificeerde organisatie middels een audit toetsen of:

  • de werkwijze en het beleid conform de VCU-werkwijze zijn;
  • de selectie, gegevens- en documentenbeheer van de uitzendkracht op orde is;
  • en er voorlichting en instructie wordt gegeven aan de uitzendkracht.

Certificering van Pay for People

Pay for People is sinds 2012 VCU-gecertificeerd. Ieder kwartaal bieden we een collectief certificeringsproces aan tegen een zeer scherp tarief, waarmee we de uitzendorganisaties die bij ons aangesloten zijn, veel geld besparen. Als je zelf een VCU-certificering aanvraagt, betaal je al snel het dubbele van ons tarief. Daarnaast maken wij het verplichte handboek voor jou, zodat je dit niet zelf hoeft te schrijven. Het handboek is opgesteld aan de hand van de VCU-richtlijnen 2011/05 en omvat alle vereiste documenten. Als je via Pay for People een VCU-certificering aanvraagt, ontvang je deze direct van ons.

Wie heeft een VCU-certificering nodig?

Als je personeel levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven, is een VCU-certificering van groot belang of zelfs een vereiste. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven werken de flexkrachten in een risicovolle omgeving en verrichten zij werkzaamheden met een verhoogd risico. Denk aan onderhouds- of constructiewerkzaamheden in werkplaatsen, fabrieken, bouwterreinen en installaties. Opdrachtgevers stellen een VCU-certificaat dan als eis en lenen alleen personeel in bij een VCU-gecertificeerd uitzend- of detacheringsbureau.

Hoe krijg ik een VCU-certificaat?

De eerste stap is eenvoudig: meld je aan bij Pay for People voor een VCU-certificering. Wij sturen je dan direct het handboek, inclusief documenten en formulieren. Vervolgens moeten alle personeelsleden die betrokken zijn bij de bemiddeling van kandidaten bij VCA-gecertificeerde bedrijven, hun VCU-VIL diploma halen. Eenmaal gehaald, is dit diploma 10 jaar geldig. Nu is het zaak dat je gaat werken volgens de VCU-richtlijnen en de werkwijze uit ons handboek. Een auditor komt controleren of alle documenten en de gevoerde werkwijze conform de VCU-werkwijze zijn. Is dit het geval, dan voegen wij je toe aan onze huidige VCU-certificering.

Wil je meer weten over VCU-certificering via Pay for People of wil je meteen aan de slag? Neem contact op met een van onze experts.

Meer infomatie nodig?

Neem contact met ons op als je vragen hebt over bovenstaand onderwerp. Onze experts staan voor je klaar.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.