Kamerlid Bruins: achttien jaar onderwijs voor iedereen

oudere werknemers

Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) pleit voor achttien jaar onderwijs voor iedereen. Dat houdt volgens Bruins in dat iedereen in Nederland een leerrekening krijgt waarvan achttien jaar onderwijs kan worden betaald. Onder het mom van gelijkheid stelt Bruins voor om geen onderscheid te maken tussen leerlingen die na het vwo naar de universiteit gaan en leerlingen die op hun zeventiende hun mbo-diploma op zak hebben. Bruins zegt over de laatste groep: “Ik vind dat je dan nog vier of vijf jaar recht moet hebben op scholing.”

 

Achttien jaar onderwijs

Bruins wil de zogenaamde leerrekening bekostigen met het investeringsfonds wat het kabinet in 2020 opricht. Dit zegt Bruins over het prijskaartje wat hangt aan het plan: “Het kost miljarden, maar de kost gaat voor de baat uit. Uit onderzoek blijkt ook dat dit een investering in de toekomst is. Dat is precies waar het investeringsfonds van het kabinet voor is bedoeld: om met goedkoop geleend geld in de toekomst te investeren.”

 

Nut van bijscholing en omscholing

De leerrekening geeft de werknemer meer eigen verantwoordelijkheid en sturing. Bruins legt dit op de volgende manier uit: “Als in een sector minder banen zijn, denk aan de grafische industrie, wil de huidige werkgever omscholing vaak niet betalen. Maar ook mannen die halverwege hun carrière zeggen: ik wil leraar worden, moeten er een beroep op kunnen doen.”

 

Vijfde leerjaar op mbo

Naast het plan voor achttien jaar onderwijs lanceert Bruins ook het plan waarin het Kamerlid pleit voor een vijfde leerjaar in het middelbare beroepsonderwijs. In dat vijfde leerjaar worden mbo-ers opgeleid tot ‘meester’. Een meester fungeert op de werkvloer als leermeester voor minder ervaren werknemers of als leidinggevende. Volgens Bruins is de toevoeging nodig in het mbo: “Nu is er alleen het hoger beroepsonderwijs als doorgroei-optie. Dan groeien ze door naar manager, terwijl we juist vakmensen nodig hebben.”

 

Bron: AD, 30 oktober 2019

 

Doorleren via Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie