Logo Pay for People

Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt

NIDI-onderzoeker: discriminatie kan ook gelden voor 25-jarige. Bij leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt wordt vaak gedacht dat dit uitsluitend geldt voor oudere werknemers. Onterecht, volgens socioloog Jesse Lössbroek. Lössbroek is werkzaam bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en promoveerde op de arbeidsmarkt voor oudere werknemers.

Bericht 21 februari 2023
nieuws-pfp-leeftijdsdiscriminatie

Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt

Te oud als vakkenvuller, te jong als directeur

“Over het algemeen is leeftijdsdiscriminatie inderdaad: ‘Je bent te oud’”, zegt Lössbroek. “Veel mensen boven de zestig zitten goed waar ze zitten en zingen het zo wel uit tot hun pensioen. Maar áls ze op zoek gaan naar een nieuwe baan, hebben ze vaak problemen er een te vinden.” Bijvoorbeeld omdat ze ’te duur’ of ‘inflexibel’ zouden zijn, zegt Lössbroek.

Ook jongeren kunnen leeftijdsdiscriminatie ervaren

“Leeftijdsdiscriminatie kan ook gelden voor een vakkenvuller van 25”, aldus Lösbroek. “Bij dat soort beroepen geven werkgevers in sommige gevallen de voorkeur aan jongere personen.” Daarentegen kan iemand ook als te onervaren gezien worden volgens de socioloog: “Bedrijven denken soms bijvoorbeeld ook dat iemand onder de veertig geen goede directeur kan zijn.”

Leeftijdsdiscriminatie in vacatureteksten

Vacatureteksten worden volgens Lössbroek gebruikt om discriminatie op leeftijd te omzeilen, het is immers verboden. “Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat het gaat om een juniorfunctie. Dat gaat strikt genomen niet over de kandidaat zelf maar over de baan. Maar onbewust zullen veel ouderen dan wel denken: ‘Dit is niet voor mij bedoeld’.”

Daarnaast is de locatie van de vacature een wijze waarop je kandidaten vindt in een bepaalde leeftijdscategorie, denk hierbij aan social media kanalen die in de regel voornamelijk worden gebruikt door jongeren.

Bron: NU.nl, 15 februari 2023

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt