HealthyWoman lanceert arbodienst voor vrouwen

nieuws-payforpeople-werknemer spijbelt

HealthyWoman lanceert een speciale arbodienst voor vrouwen. Met het initiatief hoopt de organisatie meer aandacht te genereren voor de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. En dan specifiek voor het verzuimbeleid dat volgens de organisatie geen rekening houdt met de verschillen tussen man en vrouw.

 

Arbodienst voor vrouwen

“Vrouwen hebben nu eenmaal te maken met grotere hormonale veranderingen dan mannen. Dan kun je wel zeggen: ga maar door, maar als je ergens in vastloopt, val je uiteindelijk om”, zegt initiatiefneemster en eigenaresse Joyce van Dijk. De arbodienst voor vrouwen focust zich op sectoren waarin veel vrouwen werkzaam zijn. Van Dijk: “Daar zitten ze met hun handen in het haar. Aan de voorkant proberen ze te werven, maar aan de achterkant vallen ze met bosjes uit. Ik vind het zonde dat deze vrouwen thuis zitten, terwijl dat eigenlijk niet nodig is”.

 

Hoger ziekteverzuim

Het ziekteverzuim van vrouwen ligt hoger dan bij mannen, dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO. Pieken in het ziekteverzuim onder vrouwen zijn zichtbaar tijdens een zwangerschap en tijdens de overgang. Volgens Van Dijk komt dit deels door onbegrip vanuit hun omgeving. “Vrouwen durven vaak niet te praten over hun hormonen. Ze vinden het een privéaangelegenheid en merken ook dat er bij managers niet altijd ruimte is om hun verhaal te doen.” Van Dijk: “Vrouwen willen helemaal niet thuis zitten. Als ze weten hoe ze er mee om kunnen gaan en accepteren dat het soms extra energie kost, sta je er al heel anders in.” 

Bron: AD, 6 december 2018

 

P.zine #7: De positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt

De zomer editie van P.zine is verschenen. In deze editie besteden we onder andere aandacht aan de positie van de vrouw arbeidsmarkt. Aan de hand van vijf stellingen beschrijven we de positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt. Vervolgens geeft CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen uitleg bij de cijfers. Vervolgens delen Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul en Stichting Topvrouwen-voorzitter Marry de Gaay Fortman hun visie op de positie van de vrouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie