Flexkrachten die leren hebben meeste kans op werk

nieuws-payforpeople-cursus lezen en schrijven

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksinstituut TNO blijkt dat flexkrachten die leren de meeste kans hebben op werk. Ook houden lerende flexkrachten hun baan vaker.

 

Flexkrachten met ‘leerrijk’ werk

De onderzoekers van het CBS en TNO volgden tussen 2011 en 2014 een groep flexkrachten in de leeftijdscategorie 25 tot 60 jaar. Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat flexkrachten met ‘leerrijk’ werk langer hun baan houden. Ter illustratie, ruim 42% van de flexkrachten met veel leermogelijkheden behoudt hun baan langer, ten opzichte van het gemiddelde van 30% kans op baanbehoud zonder leermogelijkheden.

 

Leerrijk werk

Leerrijk werk beslaat meer dan alleen het volgen van cursussen en trainingen. Volgens de definitie van leerrijk werk gaat dit ook om de ervaring die werknemers opdoen van autonome, variërende en uitdagende taken.

 

Bron: RTLz, CBS, 6 februari 2020

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie