Familiebedrijven zijn minder familievriendelijk

familievriendelijk

Uit een gezamenlijk onderzoek van Erasmus Centre for Family Business, accountantsbureau BDO en de Rabobank blijkt dat familiebedrijven minder familievriendelijk zijn dan niet-familiebedrijven. Dat uit zich bijvoorbeeld in minder beschikbare kinderopvang bij familiebedrijven in vergelijking met niet-familiebedrijven.

 

Minder familievriendelijk

Ondanks het positieve imago van familiebedrijven zijn niet-familiebedrijven betere werkgevers, concludeert het onderzoeksteam. Ruim 97% van alle niet-familiebedrijven biedt scholing aan in de vorm van trainingen en opleidingen. Daarentegen biedt 85% van de familiebedrijven scholing aan.

Bij slechts 22% van de familiebedrijven is het mogelijk om af te wijken van reguliere werktijden. Daarentegen wordt bij 33% van de niet-familiebedrijven gewerkt met flexibele werktijden. Dat is het tegenovergestelde van wat de onderzoekers verwachtten. “Familiebedrijven zijn minder ‘familievriendelijk’. Ze doen minder om hun werknemers te helpen om carrière en gezinsleven te combineren dan hun tegenhangers. Zo is er minder vaak kinderopvang beschikbaar.”

 

Meer baanzekerheid bij familiebedrijven

Ondanks de mindere onderzoeksresultaten zijn er ook positieve onderzoeksbevindingen voor het imago van familiebedrijven. Het beste voorbeeld daarvan is de hogere mate van baanzekerheid bij familiebedrijven in vergelijking met niet-familiebedrijven. Daarnaast komen gedwongen ontslagen minder vaak voor bij familiebedrijven.

 

Bron: RTLZ, 8 mei 2019

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie