Facebook als vacaturewebsite

Uit onderzoek van UWV onder 6.700 Nederlandse bedrijven blijkt dat Facebook een populairder social media platform is dan LinkedIn als het gaat om het verspreiden van vacatures. Ruim 82% van de respondenten geeft aan Facebook te gebruiken voor de verspreiding van vacatures. Vervolgens geeft 60% aan LinkedIn te gebruiken voor de vacatureverspreiding. Daarnaast maakt 19% van de bedrijven gebruik van Twitter. Slechts 10% verspreidt vacatures via Instagram.

 

Facebook of LinkedIn als vacaturewebsite?

Of uit het UWV-onderzoek geconcludeerd kan worden dat Facebook populairder is dan LinkedIn onder werkgevers is de vraag. Want uit het onderzoek blijkt ook dat werkgevers bewust een onderscheid maken tussen social media platforms. Zodra voor een openstaande vacature een hoogopgeleide wordt gevraagd wordt namelijk vaker gekozen voor LinkedIn. Daarentegen worden op Facebook vaker vacatures geplaatst voor functies op lager en middelbaar niveau.

 

Lastig om personeel te vinden

De arbeidsmarktkrapte heeft als gevolg dat het in veel sectoren lastiger is om goed personeel te vinden. Vandaar dat ruim 34% van de werkgevers actief kandidaten benadert. Ook maakt ruim 28% gebruik van externe organisaties. Naast de plaatsing van vacatures op social media en de eigen website maakt bijna de helft van alle werkgevers gebruik van speciale vacaturewebsites. De werkgevers verwachten in de toekomst steeds vaker social media platforms te gaan inzetten bij de werving van personeel.

Bron: Nu.nl, 27 september 2018

 

Hoe schrijf je een goede vacaturetekst?

In P.zine #07 leest u meer over de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Niet alleen wordt er gediscrimineerd op leeftijd, ook wordt er bewust én onbewust gediscrimineerd. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat een vacaturetekst vrouwen aantrekt en niet afschrikt? Senior online marketing consultant Mathieu Burgerhout schreef voor de derde P.zine van 2018 in zijn vaste rubriek Online Marketing een artikel met de titel “Genderspecifieke vacaturetekst”. Hierin geeft hij tips en inzichten over hoe een vacaturetekst vrouwelijke kandidaten aantrekt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie