Pay for People introduceert eerste Dag van de Uitzendondernemer

dvdu 2013

Op donderdag 28 maart 2013 vindt in Rotterdam de eerste Dag van de Uitzendondernemer plaats. Deze speciale dag in het teken van uitzendondernemers, is een initiatief van de Rotterdamse specialist in flexibele arbeid Pay for People. “In vrijwel elke branche zie je dat de flexibele schil afgelopen jaren enorm gegroeid is. Daarmee is de rol van uitzendondernemers ook veranderd en vooral belangrijker geworden”, vertelt Dennis Luyten, commercieel directeur Pay for People. “Om onze waardering voor het vak te tonen, bieden wij uitzendondernemers graag extra ondersteuning. En dat doen we tijdens de eerste Dag van de uitzendondernemer.”

Groei flexibele schil

Vrijwel alle grote en middelgrote ondernemingen hebben tegenwoordig een flexibele schil met parttimers, oproepkrachten, vakantiekrachten, tijdelijke werknemers, uitzendkrachten, gedetacheerden, zzp-ers en freelancers. Luyten: “Organisaties hebben deze groep flexibele krachten hard nodig omdat het hen in staat stelt mee te bewegen met de fluctuerende markt. Daarnaast is het een belangrijke manier om expertise en competenties in huis te halen die niet doorlopend nodig zijn. De groei van de flexibele schil heeft de druk op uitzendondernemers vergroot. Zij moeten nu nóg beter beslagen ten ijs komen. En dat verdient extra aandacht.”

Iets extra’s

Luyten heeft zelf ook ruimschoots ervaring als uitzendondernemer en weet hoe hectisch, en vooral ook hoe leuk het vak kan zijn. “Als er een match is, geeft dat zoveel voldoening. Dan is iedereen blij: de opdrachtgever en de werknemer en jijzelf natuurlijk. Dat is ook de leukste kant van het vak. Toch zijn er ook schaduwkanten, zoals de administratie. Dat is veel en soms ingewikkeld werk. Daarom bieden we met Pay for People ook backofficediensten waarbij wij de volledige backoffice uit handen nemen. Maar, er komt nog zoveel meer bij kijken”, gaat Luyten verder. “Ook daarom wilden we graag iets extra’s doen voor uitzendondernemers. We weten hoe druk zij het hebben en hoe weinig tijd er overblijft om ook hun operationele en commerciële vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen. Dus besloten we een dag te organiseren speciaal voor uitzendondernemers. Een dag met interessante en praktijkgerichte workshops en de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Een dag waarop zij even het middelpunt zijn. Zo ontstond de ‘Dag van de uitzendondernemer’.

Het programma

De ‘Dag van de uitzendondernemer’ wordt nu alleen nog op initiatief van Pay for People georganiseerd, maar Luyten hoopt dat anderen zullen aansluiten. “We beginnen deze eerste editie van de ‘Dag van de uitzendondernemer’ met ons eigen programma. We hebben de sfeervolle pakhuizen van het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam afgehuurd en samen met ARTRA Arbeidsmarkttrainingen een programma samengesteld met inspirerende hands on-workshops. Zo kunnen deelnemers onder meer aan de slag met effectiever netwerken, doelgericht onderhandelen, veranderingen in de uitzend-cao en omgaan met weerstand. En de hele dag is er natuurlijk de mogelijkheid om ervaringen te delen en te netwerken. We besluiten de dag met een informele borrel”.

Laatste donderdag in maart

Pay for People heeft de laatste donderdag in maart verkozen tot ‘Dag van de uitzendondernemer’. “Er zit geen speciale symboliek achter deze datum”, vertelt Luyten. “Bij het organiseren van de dag kwamen we om agendatechnische redenen in maart terecht. En dat is eigenlijk wel een mooie datum. Het eerste kwartaal van het jaar zit er dan bijna op en in veel branches moet de drukste periode dan nog aanbreken.”

Deelname eerste Dag van de Uitzendondernemer

Voor deelname aan de eerste Dag van de Uitzendondernemer in het Rotterdamse Westelijk Handelsterrein moeten geïnteresseerde zich wel vooraf aanmelden via de website www.uitzendondernemer.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus reageer snel, want vol is vol!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de eerste Dag van de uitzendondernemer op donderdag 28 maart in het Rotterdamse Westelijk Handelsterrein kijk dan op www.uitzendondernemer.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie