Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Arbeidskrapte en het geheim van tóch meer sollicitanten bereiken

Ellen van Hierden is naast directeur het creatieve brein van artra, hét opleidingsinstituut van de flexbranche. Op de Dag van de Uitzendondernemer deelde ze samen met Marieke de Wildt (Business Developer, artra) haar visie op de huidige arbeidsmarkt, waarom die een nieuwe manier van recruiten vereist én hoe je dat doet. In P.zine geeft ze werkgevers en intermediairs concrete tips hoe je midden in de arbeidskrapte tóch meer sollicitanten kunt bereiken:

Gepubliceerd door:
Geplaatst op 26 juli 2022
Leestijd

“Het vergt creativiteit en vertrouwen aan de kant van de werkgever, maar het kan je wel helpen met het krapteprobleem binnen jouw bedrijf. Wacht niet tot de kandidaat met het door jou geschetste profiel. Je kunt ook op een andere manier werven. Denk eens na over waar jouw potentiële werknemers veel van hun vrije tijd doorbrengen?

Talenten willen niet als dertien in een dozijn worden aangesproken. Begin daarom met een persoonlijke benadering en probeer dat zover mogelijk door te voeren. Het is misschien veel werk om te doen als bedrijf maar het kan je meer sollicitanten opleveren dan met reguliere werving.”

 

Wil je de volledige column lezen van Ellen van Hierden?
Lees hier verder in de zomereditie van P.zine.

20220527-PAYFORPEOPLE-129LR-onbewerkt
P.zineZomer 2022

Kansen genoeg!

Welke kansen zijn er op een krappe arbeidsmarkt als er meer vacatures zijn dan mensen die op zoek zijn naar een baan? Wat dacht je van het werven van ouderen van 55+ en het aanbieden van een fulltime functie aan een parttimer. Of van het werven van een minder geschikte kandidaat die met de juiste scholing dé ideale kandidaat kan worden? Het vergt een andere denkwijze van werkgevers over het vinden en behouden van werknemers.

Als je de kansen ziet gaat er een wereld voor je open.

Wil je weten hoe je arbeidskrapte kunt oplossen? In deze editie vragen wij experts hun kennis met ons te delen én te verklappen hoe jij als intermediair het meest voordeel kunt behalen. Wil je weten hoe? Klik dan op de button!

 

Lees alle P.zine artikelen!