Logo Pay for People

Arbeidskrapte en het geheim van tóch meer sollicitanten bereiken

Ellen van Hierden is naast directeur het creatieve brein van artra, hét opleidingsinstituut van de flexbranche. Op de Dag van de Uitzendondernemer deelde ze samen met Marieke de Wildt (Business Developer, artra) haar visie op de huidige arbeidsmarkt, waarom die een nieuwe manier van recruiten vereist én hoe je dat doet. In P.zine geeft ze werkgevers en intermediairs concrete tips hoe je midden in de arbeidskrapte tóch meer sollicitanten kunt bereiken.

Bericht 26 juli 2022

“Het vergt creativiteit en vertrouwen aan de kant van de werkgever, maar het kan je wel helpen met het krapteprobleem binnen jouw bedrijf. Wacht niet tot de kandidaat met het door jou geschetste profiel. Je kunt ook op een andere manier werven. Denk eens na over waar jouw potentiële werknemers veel van hun vrije tijd doorbrengen?

Talenten willen niet als dertien in een dozijn worden aangesproken. Begin daarom met een persoonlijke benadering en probeer dat zover mogelijk door te voeren. Het is misschien veel werk om te doen als bedrijf maar het kan je meer sollicitanten opleveren dan met reguliere werving.”

 

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Arbeidskrapte en het geheim van tóch meer sollicitanten bereiken