Logo Pay for People

Wetswijziging Arbeidsvoorwaarden per 1 Augustus

Op 1 augustus 2022 treedt de wet ‘Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in werking. Het doel van deze richtlijn is werknemers beter informeren over hun arbeidsvoorwaarden en voorspelbare werktijden te bevorderen. Daarnaast moeten de nieuwe regels het aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt bevorderen, door werknemers verplichte scholing kosteloos en doorbetaald aan te bieden.

Bericht 26 juli 2022

Dit zijn de vijf belangrijkste arbeidsrechtelijke wijzigingen. De nieuwe regels hebben onmiddellijke werking en zijn van toepassing op bestaande én nieuwe situaties.

  1. Werkgevers moeten de ‘oproepregels’ toepassen bij arbeidsovereenkomsten met geheel of grotendeels onvoorspelbare tijdstippen.
  2. Werknemer kan verzoeken om arbeid met meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden.
  3. Werkgevers moeten verplichte scholing kosteloos en als arbeidstijd aanbieden.
  4. Werkgevers moeten een objectieve reden hebben voor een verbod op nevenwerkzaamheden.
  5. Werkgevers moeten werknemers schriftelijk uitgebreider informeren over de belangrijkste aspecten van de arbeidsrelatie.

Hendarin Mouselli (foto) is advocaat en partner van VRF Advocaten, een kantoor dat zich volledig toelegt op de markt van flexibele arbeid. Als spreker vertelde ze op de Dag van de Uitzendondernemer over de gevolgen van de arbeidsrechtelijke wijzigingen voor intermediairs. In een interview met Pay for People vertelt Mouselli waar volgens haar de juridische kansen liggen: “Enerzijds is de informatieverplichting al goed opgenomen in de uitzend-cao’s. Anderzijds zijn nieuwe regels over scholing of het nevenactiviteitenbeding niet of onvoldoende toegespitst op driehoeksverhoudingen. De kern van uitzend- en detacheringsrelaties is dat het toezicht en de leiding niet bij de formeel werkgever ligt, maar bij de materieel werkgever (inlener).” Daarom verwacht Mouselli niet dat de arbeidsvoorwaarden voor werknemers en werkgevers voorspelbaarder en transparanter zullen worden.

In het actieplan “Dichterbij dan je denkt: Korte termijn aanpak krapte”, beschrijft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoe het de arbeidskrapte wil aanpakken. Mouselli ziet kansen in het stimuleren van werknemers en werkgevers om van werk-naar-werk te gaan.

Overige bronnen: ABU

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Wetswijziging Arbeidsvoorwaarden per 1 Augustus