Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
instagram_anthony

Omhoog met de arbeidsdeelname: maak werken minder ingewikkeld

Anthony Stigter (Secretaris Arbeidsmarkt & Gezondheidszorg bij VNO-NWC en MKB Nederland) ziet kansen om de arbeidsdeelname in Nederland te verhogen. Hoe ziet hij dat precies voor zich? In een gesprek met P.zine stipt Stigter vier manieren aan voor werkgevers om meer mensen aan het werk te krijgen.

Gepubliceerd door: Pay for People
Geplaatst op 8 augustus 2022
Leestijd

Ten eerste merkt hij op dat meer werken niet altijd loont. Hij geeft het voorbeeld van een verpleegkundige die meer uren wilde werken. Uiteindelijk heeft ze dat niet gedaan, omdat ze er financieel op achteruit zou gaan. Haar huurtoeslag en zorgtoeslag zouden namelijk fors lager uitvallen. De overheid en werkgevers kunnen het aantrekkelijker maken voor werknemers om (meer) te werken: maak meer werken minder ingewikkeld. Ten tweede pleit Stigter om meer aandacht te besteden aan de gezondheid van de werknemer: “Je kunt werknemers niet verplichten om bezig te zijn met hun gezondheid, maar je kunt het wel stimuleren. Des te kleiner de kans dat ze ziek uitvallen.”

Als derde noemt hij de mogelijkheid dat parttimers meer uren kunnen werken. Niet alle parttimers willen meer werken en ze hoeven ook niet worden verplicht, “maar je moet het in ieder geval faciliteren.” Als voorbeeld geef hij ouders die parttime werken er baat bij zouden hebben als de werkgever een kinderdagopvang beschikbaar stelt.

Wil je weten waar er nog meer kansen liggen volgens Anthony Stigter? Lees hier verder in de P.zine Zomereditie 2022.

< class="title title--">
Gepubliceerd door:
Geplaatst op 8 augustus 2022
Leestijd
Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper