Logo Pay for People

Omhoog met de arbeidsdeelname: maak werken minder ingewikkeld

Anthony Stigter (Secretaris Arbeidsmarkt & Gezondheidszorg bij VNO-NWC en MKB Nederland) ziet kansen om de arbeidsdeelname in Nederland te verhogen. Hoe ziet hij dat precies voor zich? In een gesprek met P.zine stipt Stigter vier manieren aan voor werkgevers om meer mensen aan het werk te krijgen.

Bericht 7 augustus 2022

Ten eerste merkt hij op dat meer werken niet altijd loont. Hij geeft het voorbeeld van een verpleegkundige die meer uren wilde werken. Uiteindelijk heeft ze dat niet gedaan, omdat ze er financieel op achteruit zou gaan. Haar huurtoeslag en zorgtoeslag zouden namelijk fors lager uitvallen. De overheid en werkgevers kunnen het aantrekkelijker maken voor werknemers om (meer) te werken: maak meer werken minder ingewikkeld. Ten tweede pleit Stigter om meer aandacht te besteden aan de gezondheid van de werknemer: “Je kunt werknemers niet verplichten om bezig te zijn met hun gezondheid, maar je kunt het wel stimuleren. Des te kleiner de kans dat ze ziek uitvallen.”

Als derde noemt hij de mogelijkheid dat parttimers meer uren kunnen werken. Niet alle parttimers willen meer werken en ze hoeven ook niet worden verplicht, “maar je moet het in ieder geval faciliteren.” Als voorbeeld geef hij ouders die parttime werken er baat bij zouden hebben als de werkgever een kinderdagopvang beschikbaar stelt.

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Omhoog met de arbeidsdeelname: maak werken minder ingewikkeld