Logo Pay for People
Jij de perfecte match, wij de administratie

Payroll intermediair

Je gaat voor de perfecte personeelsoplossing. De ideale invulling voor het arbeidsvraagstuk van een werkgever in nood. Meedenken, verbanden leggen en snel handelen, is waar je goed in bent en waarvan je geniet. Toch is het werk van een intermediair niet klaar na het oplossen van een probleem. Je zult ook alle administratieve, financiële en juridische zaken rondom payroll op orde moeten hebben. Vaak tijdrovende zaken die lang niet zoveel voldoening geven als klanten helpen met hun flexibele arbeidsvraagstuk. Maar wel essentieel voor het runnen van een goedlopend uitzendbureau.

Voordelen payroll voor intermediair

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft de regels binnen het speelveld van de flexibele arbeidsmarkt sterk veranderd. Payroll is niet langer een vorm van uitzenden, maar heeft een eigen definitie gekregen. Pay for People biedt uitzendondernemers zowel de uitzendovereenkomst als de payrollovereenkomst. Je uitzendkrachten merken geen verschil, jij wel.

Dit zijn de voordelen van payroll

Het hangt van een aantal voorwaarden af of je flexkrachten in dienst kunt nemen via een uitzendovereenkomst of via een payrollovereenkomst. Om te bepalen wat het meest geschikt is in jouw situatie, gaan we graag met je om tafel. Ben je op zoek naar maximale flexibiliteit? Dan lijkt de uitzendovereenkomst met de fasetelling van 4 jaar tijdelijke aanstellingen, de meeste ideale oplossing. Wil je flexkrachten exclusief voor jou laten werken, dan is er sprake van payroll en ben je haast verplicht tot het aanbieden van een payrollovereenkomst. We kijken graag samen met jou naar de nuances en welke vorm het beste past bij jouw situatie.

Voordelen van de payrollovereenkomst

  • Zelf personeel werven en aansturen.
  • Voorfinanciering van loonkosten.
  • Geen arbeidsrechtelijke risico’s.
  • Geen loondoorbetaling bij ziekte.
  • Geen omkijken naar de salarisadministratie.

Een kijkje in de administratie van een intermediair

Ook deze week weer moeten de loonstroken op tijd de deur uit, want je klanten verwachten een factuur voor de gewerkte uren van je uitzendkrachten. Je moet de loonbeslagen nog verwerken, betalingen doen en voorschotten inhouden. En dan is er nog die ene klant die nog steeds niet betaald heeft en waar je weer achteraan moet. ’s ochtends heb je ook een telefoontje gekregen van een zieke werknemer. Kort of lang ziek, de planning moet sowieso omgegooid worden en je moet op zoek naar een nieuwe kandidaat. Daarnaast moet je zorgen dat je beschikt over de juiste certificering en moet je in staat zijn aanzienlijke bedragen voor te financieren.

Alles in één overzicht via Pay4me

Wat zou het makkelijk zijn als je toegang had tot één omgeving, waar je alles kunt inzien en eenvoudig kunt bijwerken. Nog makkelijker zou het zijn als je de verantwoordelijkheid voor de backoffice kon uitbesteden, of op z’n minst zou kunnen delen. Bij Pay for People is je backoffice in veilige handen. Met onze in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware Pay4me, kunnen we alle onderdelen van de administratie integreren. Denk aan de verloning, urenregistratie, contractbeheer en facturatie. Alles inzichtelijk en 24/7 beschikbaar. En, om verwarring te voorkomen bij klanten en werknemers, is de gehele omgeving en alle documentatie volledig gepersonaliseerd in jouw huisstijl.

Meer weten?

Ik wil meer informatie ontvangen over payroll.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Home / Payroll intermediair