Flexkrachten verlonen via een uitzendovereenkomst

De uitzendovereenkomst

Maximale flexibiliteit en ontzorging heeft u met medewerkers die u inzet op basis van een uitzendovereenkomst. U kunt medewerkers tot maar liefst 5,5 jaar op flexibele basis inzetten. Over uw taken en risico’s als werkgever hoeft u zich niet te bekommeren: die nemen wij uit handen. Flexkrachten werken via de CAO voor Uitzendkrachten en u kunt uw aandacht volledig richten op uw medewerkers en klanten.

Een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever/intermediair (u) en de juridisch werkgever (Pay for People). De medewerker werkt voor uw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst.

Flexibel werk in 2020

Door de inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zijn de regels binnen het speelveld van de flexibele arbeidsmarkt veranderd. Payroll is niet meer een vorm van uitzenden, maar heeft een eigen definitie.

Of u uw flexkrachten via een uitzendovereenkomst of via een payrollovereenkomst in dienst kunt nemen hangt af van een aantal voorwaarden. We gaan graag in gesprek om uw specifiek situatie te bespreken. De nuance leggen we u graag per geval uit.

Varianten bij Pay for People

Pay for People kent een aantal varianten die sterk op elkaar lijken. U bent hierin aan zet. Maakt u bijvoorbeeld de keuze voor:

 1. Het ziekterisico zelf dragen of uitbesteden;
 2. Wel of geen wachtdag bij ziekte;
 3. Met of zonder uitzendbeding;

Laat u informeren door onze experts over de fase-contracten binnen het fasensysteem en bijbehorende telling in weken.

Voordelen

 • U zet uw werknemers 5,5 jaar flexibel in;
 • Pay for People betaalt door bij ziekte;
 • De loonuitbetaling wordt verzorgd;
 • Geen ketenaansprakelijkheid;
 • Uw loonkosten worden voorgefinancierd;
 • Wij verzorgen de salarisadministratie;
 • U stuurt zelf uw personeel aan;
 • Pay for People draagt de arbeidsrechtelijke risico’s.

Is deze overeenkomst niet geschikt voor uw vraagstuk? Bekijk dan ook onze payrollovereenkomst. Bekijk ook de uitzend-mogelijkheden voor opdrachtgevers.

Experts

Ontzorgen uw business

Kiest u voor verloning via de uitzendovereenkomst? Hiermee werken medewerkers niet exclusief voor u, maar u kunt ze wél langer flexibel inzetten (tot 5,5 jaar). Meer weten? Neem dan direct contact op met onze experts.

Reijer Hollander - Sales manager
Reijer Hollander Team Lead Sales
Bel 06 246 881 01 Stuur een e-mail
Matthijs Pronk Sales Manager
Bel 06 294 768 35 Stuur een e-mail
Carmen Karsten - Sales manager Pay for People
Carmen van der Hee Sales Manager
Bel 06 283 670 46 Stuur een e-mail