Logo Pay for People

Consolidatie in payrolling: Pay for People & Tentoo

Bericht 5 september 2017

Donderdag, 7 september 2017, verscheen het magazine Flexmarkt In de rubriek ‘actueel’ een interview met Dennis Luyten, directeur Pay for People Group.

Pay for People neemt payroller Tentoo over

Payrollbedrijf Pay for People neemt de – in freelancers gespecialiseerde – payroller Tentoo over. Met de overname schat Pay for people Group dit jaar een omzet van meer dan 300 miljoen euro.

Eind juni maakten Tentoo en Pay for People bekend samen verder te gaan. Pay for People nam alle aandelen van het in professionals in de audiovisuele markt gespecialiseerde Tentoo over. Het bedrijf dat voornamelijk freelancers faciliteert, blijft onder dezelfde naam bestaan. De deal volgt op de overnames van Holland Payroll en Smart Services door Pay for People, die vorig jaar plaatsvonden. Dennis Luyten, directeur van Pay for People, is blij met de overname. “Tentoo is een superstabiel, goed gestructureerd bedrijf dat al vijfentwintig jaar iets goed doet.”

Zelfstandig merk

Het op freelancers gefocuste Tentoo past goed in de portefeuille van Pay for People. “Wij hadden zelf net het label Freek gelanceerd, dat gericht is op freelancers, omdat binnen onze groep een duidelijke propositie voor freelancers ontbrak. In die tak van sport waren wij nog lang niet volwassen. Nu hebben we een volwassen bedrijfsonderdeel in deze dienstverlening en zijn wij bovendien marktleider in de payrolling van freelancers.” Pay for People houdt de organisatie van Tentoo intact en houdt het label als zelfstandig merk in stand. Algemeen directeur Paul den Ronden en commercieel directeur Gosse Visser zetten hun functie in de nieuwe situatie voort. Volgens Luyten bedraagt de omzet van Pay for People na de overname meer dan 300 miljoen euro.

Synergiekansen ziet Luyten in de ontwikkeling van één ICT-platform voor de eigen dienstverlening. Maar hij geeft aan dat dat ‘nog een uitdaging wordt’. Luyten sluit verdere acquisities of andere samenwerkingsvormen met andere payrollingbedrijven niet uit. “Het is minder logisch om overnames te doen om meer volume te behalen. Toch zijn er partijen die zelf tegen een groeiplafond aanzitten. Als zij zich aan willen sluiten bij ons als snelgroeiende marktpartij, met een eigen softwareplatform, dan kunnen we samen optrekken.” Samenwerking kan ook door bijvoorbeeld gegevens over debiteuren te delen, stelt Luyten. “Klanten die niet of traag betalen zijn voor ons soort bedrijven een groot risico en er zijn erbij die meerdere payrollers langsgaan. Als we die kunnen bestrijden door informatie te delen, zou dat mooi zijn.”

Concurrentie

Ook ziet Luyten kansen in samenwerking met collega-payrollers in het bespreken van mogelijkheden tot sectorverloning en de onderhandelingen over een nieuwe cao. “Samenwerking op dit gebied in onze sector mag veel intensiever.” Met de verkoop van Tentoo aan Pay for People komt een plotseling einde aan de ambitie van investeringsmaatschappij De Hoge Dennen in de payrollmarkt.

De participatiemaatschappij bezat sinds 2014 een belang van ruim 82,5 procent in Tentoo, waarvan het aangaf dat het een groeistrategie hanteerde en expansieplannen had. Met verdere acquisities in de payrollmarkt heeft die strategie nooit vorm gekregen. Pay for People heeft investeringsmaatschappij Waterland Private Equity achter zich en is sindsdien op overnamepad.

Bron: Flexmarkt magazine, 23e jaargang, september 2017.

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Consolidatie in payrolling: Pay for People & Tentoo