Logo Pay for People

Smart Services en Pay for People bundelen krachten

Rotterdam 11 april 2016 – Met de ondertekening van het overnamecontract afgelopen vrijdag 8 april 2016 komt het Amsterdamse Smart Services officieel in handen van het Rotterdamse Pay for People. Een opvallende, maar voor beide partijen zeer logische, stap. Directeur Pay for People, Dennis Luyten: “Smart Services was op zoek naar een platform waarop zij al hun activiteiten kunnen samenbrengen. En voor ons was versteviging van onze marktpositie zeer welkom. Met deze transactie versterken we elkaar.”

Bericht 10 april 2016

Meer ondernemen

Het Rotterdamse Pay for People is een serieuze speler in de payroll- en backofficemarkt. Met meer dan zeventien jaar ervaring, een immer groeiend klantenbestand en unieke, in eigen beheer ontwikkelde software, beweegt Pay for People zich laatste jaren steeds meer naar een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. Dat was precies wat Smart Services, volgens directeur Rogier van der Voort, nodig heeft. “We werken met twee verschillende applicatiesystemen die we, om schaalgrootte te realiseren, op korte termijn moeten integreren. We stonden voor de uitdaging, gaan we het zelf doen of sluiten we ons aan bij een gerenommeerde partij? Pay for People komt precies op het juiste moment en brengt ons wat we zoeken: één geïntegreerd platform. Daarnaast kunnen we ons nu ook weer meer richten op ondernemen in plaats van managen. Dat is toch wat we het liefst doen.”

Veel kansen

Een maand geleden nam Pay for People ook al Holland Payroll over. Luyten zei over deze overname, dat de organisatie in haar huidige hoedanigheid blijft bestaan en dat ook de dagelijkse leiding in handen blijft van de zittende directie. Dit geldt ook voor Smart Services. De 23 medewerkers blijven werkzaam in het vertrouwde pand aan de Amsterdamse Keizersgracht en hun vaste klanten bedienen. Luyten: “Boven alles, biedt deze overname ons allebei veel kansen. Wij bieden Smart Services de voordelen van schaalgrootte en zij helpen onze marktpositie te verstevigen. Zo versterken we elkaar.”

Selectieve overnames

Vorig jaar juli sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Smart Services en eerder Holland Payroll, maken daar onderdeel van uit.”

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Smart Services en Pay for People bundelen krachten