Smart Services en Pay for People bundelen krachten
Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

PERSBERICHT – Smart Services en Pay for People bundelen krachten

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 10 april 2016
Leestijd

Rotterdam 11 april 2016 – Met de ondertekening van het overnamecontract afgelopen vrijdag 8 april 2016 komt het Amsterdamse Smart Services officieel in handen van het Rotterdamse Pay for People. Een opvallende, maar voor beide partijen zeer logische, stap. Directeur Pay for People, Dennis Luyten: “Smart Services was op zoek naar een platform waarop zij al hun activiteiten kunnen samenbrengen. En voor ons was versteviging van onze marktpositie zeer welkom. Met deze transactie versterken we elkaar.”

Meer ondernemen

Het Rotterdamse Pay for People is een serieuze speler in de payroll- en backofficemarkt. Met meer dan zeventien jaar ervaring, een immer groeiend klantenbestand en unieke, in eigen beheer ontwikkelde software, beweegt Pay for People zich laatste jaren steeds meer naar een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. Dat was precies wat Smart Services, volgens directeur Rogier van der Voort, nodig heeft. “We werken met twee verschillende applicatiesystemen die we, om schaalgrootte te realiseren, op korte termijn moeten integreren. We stonden voor de uitdaging, gaan we het zelf doen of sluiten we ons aan bij een gerenommeerde partij? Pay for People komt precies op het juiste moment en brengt ons wat we zoeken: één geïntegreerd platform. Daarnaast kunnen we ons nu ook weer meer richten op ondernemen in plaats van managen. Dat is toch wat we het liefst doen.”

Veel kansen

Een maand geleden nam Pay for People ook al Holland Payroll over. Luyten zei over deze overname, dat de organisatie in haar huidige hoedanigheid blijft bestaan en dat ook de dagelijkse leiding in handen blijft van de zittende directie. Dit geldt ook voor Smart Services. De 23 medewerkers blijven werkzaam in het vertrouwde pand aan de Amsterdamse Keizersgracht en hun vaste klanten bedienen. Luyten: “Boven alles, biedt deze overname ons allebei veel kansen. Wij bieden Smart Services de voordelen van schaalgrootte en zij helpen onze marktpositie te verstevigen. Zo versterken we elkaar.”

Selectieve overnames

Vorig jaar juli sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Smart Services en eerder Holland Payroll, maken daar onderdeel van uit.”

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper