Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

PERSBERICHT – Smart Services en Pay for People bundelen krachten

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 10 april 2016
Leestijd

Rotterdam 11 april 2016 – Met de ondertekening van het overnamecontract afgelopen vrijdag 8 april 2016 komt het Amsterdamse Smart Services officieel in handen van het Rotterdamse Pay for People. Een opvallende, maar voor beide partijen zeer logische, stap. Directeur Pay for People, Dennis Luyten: “Smart Services was op zoek naar een platform waarop zij al hun activiteiten kunnen samenbrengen. En voor ons was versteviging van onze marktpositie zeer welkom. Met deze transactie versterken we elkaar.”

Meer ondernemen

Het Rotterdamse Pay for People is een serieuze speler in de payroll- en backofficemarkt. Met meer dan zeventien jaar ervaring, een immer groeiend klantenbestand en unieke, in eigen beheer ontwikkelde software, beweegt Pay for People zich laatste jaren steeds meer naar een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. Dat was precies wat Smart Services, volgens directeur Rogier van der Voort, nodig heeft. “We werken met twee verschillende applicatiesystemen die we, om schaalgrootte te realiseren, op korte termijn moeten integreren. We stonden voor de uitdaging, gaan we het zelf doen of sluiten we ons aan bij een gerenommeerde partij? Pay for People komt precies op het juiste moment en brengt ons wat we zoeken: één geïntegreerd platform. Daarnaast kunnen we ons nu ook weer meer richten op ondernemen in plaats van managen. Dat is toch wat we het liefst doen.”

Veel kansen

Een maand geleden nam Pay for People ook al Holland Payroll over. Luyten zei over deze overname, dat de organisatie in haar huidige hoedanigheid blijft bestaan en dat ook de dagelijkse leiding in handen blijft van de zittende directie. Dit geldt ook voor Smart Services. De 23 medewerkers blijven werkzaam in het vertrouwde pand aan de Amsterdamse Keizersgracht en hun vaste klanten bedienen. Luyten: “Boven alles, biedt deze overname ons allebei veel kansen. Wij bieden Smart Services de voordelen van schaalgrootte en zij helpen onze marktpositie te verstevigen. Zo versterken we elkaar.”

Selectieve overnames

Vorig jaar juli sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Smart Services en eerder Holland Payroll, maken daar onderdeel van uit.”

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket