Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

PERSBERICHT – Pay for People en Tentoo slaan handen ineen

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 22 juni 2017
Leestijd

Rotterdam, 23 juni 2017 – Om de payrolling- en freelancemarkt nog beter te kunnen bedienen, hebben Pay for People en Tentoo de handen ineengeslagen. Tentoo behoudt haar eigen identiteit en gaat verder als label van Pay for People Group.

Payrolling voor freelancers

Pay for People Group is de onbetwiste marktleider op de payroll- en backofficemarkt. “Alleen op het gebied van payrolling voor freelancers lag nog een uitdaging”, zegt Dennis Luyten, directeur Pay for People Group. “Afgelopen jaar hebben we onze dienstverlening op dit vlak uitgebreid. Onder meer met de lancering van freek., een speciale service voor freelancers en zzp’ers. De samenwerking met Tentoo sluit hier naadloos op aan en versterkt onze positie in dat segment. Tentoo is immers al 25 jaar actief als payroll-specialist voor freelancers en beschikt over een schat aan kennis en ervaring.” Met jarenlange ervaring, meerdere labels, een immer groeiend klantenbestand en unieke in eigen beheer ontwikkelde software, is Pay for People Group uitgegroeid tot marktleider op het gebied van payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder.

Waardevolle partner

Tentoo is dé payrolling-specialist van Nederland voor freelancers en heeft haar sporen vooral verdiend in de audiovisuele wereld. “De media is bij uitstek een sector met kortlopende opdrachten”, vertelt Paul den Ronden, directeur Tentoo, “Daarbij zijn mensen in deze sector vooral op zoek naar structuur en gemak. Daarom begon Tentoo 25 jaar geleden – eerst nog onder de naam Payroll Services – met een verloningsservice voor een handvol freelancers uit de audiovisuele en culturele wereld. Daarna zijn wij ons ook gaan richten op het mkb en gingen wij zelfs de grens over naar België, Engeland en Zwitserland.” Het bedrijf groeide uit tot een professionele en vooraanstaande organisatie met zo’n twintigduizend freelancers, flexwerkers en zzp’ers op de payroll. Daarnaast is Tentoo zeer actief op het gebied van salarisadministratie en ondersteunt zij organisaties met diverse HR-diensten. Voor Pay for People Group een waardevolle toevoeging. Den Ronden: “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Wij – en dus ook onze klanten – profiteren van de schaalgrootte van Pay for People Group en omgekeerd brengen wij kennis en expertise in.”

Uitbreiding

De uitbreiding van Pay for People is in de branche niet onopgemerkt gebleven. Eerder al traden Holland Payroll en Smart Services toe tot Pay for People Group. Tentoo is het nieuwste label dat onder de vlag van Pay for People Group zal opereren. Net als de andere labels, zal Tentoo in haar huidige hoedanigheid blijven bestaan: de dagelijkse leiding blijft in handen van de zittende directie en de negentig medewerkers blijven gewoon werkzaam in de vestigingen in Amsterdam en op het Mediapark in Hilversum. Luyten: “Deze samenwerking biedt ons allemaal veel kansen. Inmiddels hebben we een ijzersterk directieteam, bestaande uit Niels Brandsma en Rogier van der Voort van Smart Services, Paul den Ronden en Gosse Visser van Tentoo, en mijzelf. Door onze krachten te bundelen, versterken we elkaar.

Groeiambities

In augustus 2015 ging Pay for People een samenwerking aan met participatiemaatschappij Waterland om haar organische en acquisitieve groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Samenwerkingsverbanden zoals die met Tentoo en selectieve overnames van Holland Payroll en Smart Services, maken daar deel van uit.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket