Logo Pay for People

Persbericht: Pay for people en Tentoo slaan handen ineen

Rotterdam, 23 juni 2017 – Om de payrolling- en freelancemarkt nog beter te kunnen bedienen, hebben Pay for People en Tentoo de handen ineengeslagen. Tentoo behoudt haar eigen identiteit en gaat verder als label van Pay for People Group.

Bericht 22 juni 2017

Payrolling voor freelancers

Pay for People Group is de onbetwiste marktleider op de payroll- en backofficemarkt. “Alleen op het gebied van payrolling voor freelancers lag nog een uitdaging”, zegt Dennis Luyten, directeur Pay for People Group. “Afgelopen jaar hebben we onze dienstverlening op dit vlak uitgebreid. Onder meer met de lancering van freek., een speciale service voor freelancers en zzp’ers. De samenwerking met Tentoo sluit hier naadloos op aan en versterkt onze positie in dat segment. Tentoo is immers al 25 jaar actief als payroll-specialist voor freelancers en beschikt over een schat aan kennis en ervaring.” Met jarenlange ervaring, meerdere labels, een immer groeiend klantenbestand en unieke in eigen beheer ontwikkelde software, is Pay for People Group uitgegroeid tot marktleider op het gebied van payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder.

Waardevolle partner

Tentoo is dé payrolling-specialist van Nederland voor freelancers en heeft haar sporen vooral verdiend in de audiovisuele wereld. “De media is bij uitstek een sector met kortlopende opdrachten”, vertelt Paul den Ronden, directeur Tentoo, “Daarbij zijn mensen in deze sector vooral op zoek naar structuur en gemak. Daarom begon Tentoo 25 jaar geleden – eerst nog onder de naam Payroll Services – met een verloningsservice voor een handvol freelancers uit de audiovisuele en culturele wereld. Daarna zijn wij ons ook gaan richten op het mkb en gingen wij zelfs de grens over naar België, Engeland en Zwitserland.” Het bedrijf groeide uit tot een professionele en vooraanstaande organisatie met zo’n twintigduizend freelancers, flexwerkers en zzp’ers op de payroll. Daarnaast is Tentoo zeer actief op het gebied van salarisadministratie en ondersteunt zij organisaties met diverse HR-diensten. Voor Pay for People Group een waardevolle toevoeging. Den Ronden: “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Wij – en dus ook onze klanten – profiteren van de schaalgrootte van Pay for People Group en omgekeerd brengen wij kennis en expertise in.”

Uitbreiding

De uitbreiding van Pay for People is in de branche niet onopgemerkt gebleven. Eerder al traden Holland Payroll en Smart Services toe tot Pay for People Group. Tentoo is het nieuwste label dat onder de vlag van Pay for People Group zal opereren. Net als de andere labels, zal Tentoo in haar huidige hoedanigheid blijven bestaan: de dagelijkse leiding blijft in handen van de zittende directie en de negentig medewerkers blijven gewoon werkzaam in de vestigingen in Amsterdam en op het Mediapark in Hilversum. Luyten: “Deze samenwerking biedt ons allemaal veel kansen. Inmiddels hebben we een ijzersterk directieteam, bestaande uit Niels Brandsma en Rogier van der Voort van Smart Services, Paul den Ronden en Gosse Visser van Tentoo, en mijzelf. Door onze krachten te bundelen, versterken we elkaar.

Groeiambities

In augustus 2015 ging Pay for People een samenwerking aan met participatiemaatschappij Waterland om haar organische en acquisitieve groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Samenwerkingsverbanden zoals die met Tentoo en selectieve overnames van Holland Payroll en Smart Services, maken daar deel van uit.

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Persbericht: Pay for people en Tentoo slaan handen ineen