Logo Pay for People

Persbericht: Pay for people neemt Holland Payroll over

Rotterdam 16 maart 2016 – Met het zetten van hun handtekening, bezegelden Dennis Luyten (Pay for People) en Sake Bosma (Holland Payroll) dinsdag 15 maart de overname van Holland Payroll door Pay for People. Voor beide partijen een mooie strategische stap en een signaal naar de branche dat nauwe samenwerking met behoud van eigen identiteit wel degelijk mogelijk is. Luyten: “Voor ons staat het ondernemerschap voorop. Deze overname staat dan ook in het teken van verdere versterking van de bestaande organisaties.”

Bericht 15 maart 2016

Behoud zelfstandigheid

Het Rotterdamse Pay for People heeft meer dan zeventien jaar ervaring in de payroll- en backofficemarkt. Met een groeiend klantenbestand en unieke, in eigen beheer ontwikkelde software, beweegt Pay for People zich de laatste jaren steeds meer naar een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. “Een van onze doelen voor komende jaren is het verder uitbouwen van onze payrollactiviteiten. Niet met het doel om de grootste te worden, maar wel de beste. In efficiency en logische processen”, vertelt Dennis Luyten, algemeen directeur Pay for People. “We willen graag inspelen op de vraag van de markt én van de branche. Dat betekent elkaar versterken en zelfstandig ondernemerschap waarborgen. De overname van Holland Payroll, gevestigd in Heerenveen, is daar een mooi voorbeeld van.”

Goede match

Vorig jaar sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Holland Payroll, sluiten aan op deze strategie.” Ook al is er sprake van een overname, de organisatie van Holland Payroll blijft bestaan in haar huidige hoedanigheid en ook de dagelijkse leiding blijft in handen van Sake Bosma. Luyten: “We hebben juist voor Holland Payroll gekozen vanwege hun sterk inhoudelijke kennis rondom payroll-dienstverlening en hun persoonlijke invulling van het werkgeverschap op afstand. Waarom zouden we dat willen veranderen? Het is juist een hele goede match.” Dat vindt ook Sake Bosma, directeur Holland Payroll: “We hebben hard gewerkt om met Holland Payroll het punt te bereiken waar we nu staan. We hebben een duidelijke visie op flexibele arbeid, die Pay for People met ons deelt: de flexibiliteit van payrolling is een nieuwe kans om medewerkers aan een organisatie te binden. En we geloven dat payrolling maatwerk is. We verkopen niet slechts wat we al hebben, maar ontzorgen onze klanten volledig. Daarin hebben we aan Pay for People, die als enige in de branche met een in eigen beheer ontwikkelde applicatie werkt, een goede partner!”

Expertise

Voor de medewerkers en klanten van Holland Payroll en Pay for People zal de overname niet direct merkbaar zijn. “Er vinden geen grote verschuivingen plaats en we blijven gewoon ons werk doen zoals we altijd al deden”, zeggen Luyten en Bosma. Pay for People en Holland Payroll zullen intensief gaan samenwerken en gebruik maken van elkaars sterke punten. “Medewerkers en klanten van beide partijen zullen de vruchten plukken van deze organisatorische versterking. Zo is Holland Payroll, als erkend referent van IND, gespecialiseerd in de complexe arbeidsregelgeving rondom hooggekwalificeerde kennismigranten. Daarnaast maakt IT Payroll, gespecialiseerd in payrolling voor freelancers en werkprofessionals en onderdeel van Holland Payroll, ook deel uit van de transactie.”

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Blog 05 April 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees verder
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 May 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees verder
Home / Blog / Persbericht: Pay for people neemt Holland Payroll over