Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

PERSBERICHT – Pay for People neemt Holland Payroll over

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 maart 2016
Leestijd

Rotterdam 16 maart 2016 – Met het zetten van hun handtekening, bezegelden Dennis Luyten (Pay for People) en Sake Bosma (Holland Payroll) dinsdag 15 maart de overname van Holland Payroll door Pay for People. Voor beide partijen een mooie strategische stap en een signaal naar de branche dat nauwe samenwerking met behoud van eigen identiteit wel degelijk mogelijk is. Luyten: “Voor ons staat het ondernemerschap voorop. Deze overname staat dan ook in het teken van verdere versterking van de bestaande organisaties.”

 

Behoud zelfstandigheid
Het Rotterdamse Pay for People heeft meer dan zeventien jaar ervaring in de payroll- en backofficemarkt. Met een groeiend klantenbestand en unieke, in eigen beheer ontwikkelde software, beweegt Pay for People zich de laatste jaren steeds meer naar een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. “Een van onze doelen voor komende jaren is het verder uitbouwen van onze payrollactiviteiten. Niet met het doel om de grootste te worden, maar wel de beste. In efficiency en logische processen”, vertelt Dennis Luyten, algemeen directeur Pay for People. “We willen graag inspelen op de vraag van de markt én van de branche. Dat betekent elkaar versterken en zelfstandig ondernemerschap waarborgen. De overname van Holland Payroll, gevestigd in Heerenveen, is daar een mooi voorbeeld van.”

Goede match
Vorig jaar sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Holland Payroll, sluiten aan op deze strategie.” Ook al is er sprake van een overname, de organisatie van Holland Payroll blijft bestaan in haar huidige hoedanigheid en ook de dagelijkse leiding blijft in handen van Sake Bosma. Luyten: “We hebben juist voor Holland Payroll gekozen vanwege hun sterk inhoudelijke kennis rondom payroll-dienstverlening en hun persoonlijke invulling van het werkgeverschap op afstand. Waarom zouden we dat willen veranderen? Het is juist een hele goede match.” Dat vindt ook Sake Bosma, directeur Holland Payroll: “We hebben hard gewerkt om met Holland Payroll het punt te bereiken waar we nu staan. We hebben een duidelijke visie op flexibele arbeid, die Pay for People met ons deelt: de flexibiliteit van payrolling is een nieuwe kans om medewerkers aan een organisatie te binden. En we geloven dat payrolling maatwerk is. We verkopen niet slechts wat we al hebben, maar ontzorgen onze klanten volledig. Daarin hebben we aan Pay for People, die als enige in de branche met een in eigen beheer ontwikkelde applicatie werkt, een goede partner!”

Expertise
Voor de medewerkers en klanten van Holland Payroll en Pay for People zal de overname niet direct merkbaar zijn. “Er vinden geen grote verschuivingen plaats en we blijven gewoon ons werk doen zoals we altijd al deden”, zeggen Luyten en Bosma. Pay for People en Holland Payroll zullen intensief gaan samenwerken en gebruik maken van elkaars sterke punten. “Medewerkers en klanten van beide partijen zullen de vruchten plukken van deze organisatorische versterking. Zo is Holland Payroll, als erkend referent van IND, gespecialiseerd in de complexe arbeidsregelgeving rondom hooggekwalificeerde kennismigranten. Daarnaast maakt IT Payroll, gespecialiseerd in payrolling voor freelancers en werkprofessionals en onderdeel van Holland Payroll, ook deel uit van de transactie.”

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket