Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

De basis van payrolling is goed werkgeverschap

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 11 oktober 2016
Leestijd

“De basis van payrolling is goed werkgeverschap”, vindt Dennis Luyten, Algemeen Directeur Pay for People. Payrolling vecht al jaren tegen een slecht imago. Geheel ten onrechte. Want wie z’n huiswerk goed doet, weet dat medewerkers via payrolling vaak betere voorwaarden genieten dan met de gemiddelde cao.

“Meer kans op een baan, een correcte pensioen- en ziekteregeling, stipte salarisbetaling en straks een plekje op de Pay for People Academy”. Het zijn slechts een paar voordelen die payrollmedewerkers genieten via Pay for People. En dat is logisch. Mensen zijn het hart van iedere organisatie. Als payrollbedrijf zorg je dus extra goed voor je mensen. Zij zijn je kapitaal en dat van je opdrachtgever. Een tevreden werknemer zorgt voor tevreden opdrachtgevers. Toch is nog niet iedereen overtuigd van de goede positie van payrollmedewerkers en wordt payrolling nog te vaak gezien als manier voor werkgevers om onder hun sociale verplichtingen uit te komen. Maar, niets is minder waar. Als ondernemers besluiten over te gaan op payrolling, is dat in negen van de tien gevallen om te kunnen meebewegen met de vraag van de economie zonder al teveel financieel risico te lopen. Payrolling is een vorm van goed gereguleerde flex waarbij payrollmedewerkers vanaf de eerste dag dezelfde beloning krijgen als medewerkers die in dienst zijn van de opdrachtgever. Bij een goede payrollorganisatie vallen payrollmedewerkers ook nog eens automatisch onder de uitzend-cao, en die is in sommige gevallen beter dan de branche-cao.

Payrollondernemingen ontwikkelen zich momenteel ook nog eens in een rap tempo. En dat is ook nodig. Vooral het mkb heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van de nieuwe wet DBA en de nieuwe flex- en ontslagwet. Kleine ondernemers hebben niet voldoende middelen om de kosten en risico’s van de wet te dragen. Werknemers zijn voor hen een risico geworden waardoor het aantal flexibele contracten het afgelopen jaar dan ook enorm is toegenomen. Door deze groei, hebben payrollondernemingen hun bedrijfsvoering steeds efficiënter en effectiever kunnen inrichten.

Het verloningsysteem is geen black box.

Zo zijn bij Pay for People bijvoorbeeld alle processen inzichtelijk en toegankelijk. Ons verloningssysteem is géén black box: werkgevers en werknemers hebben altijd volledig toegang tot hun persoonlijke dossiers. Ook proberen we werkgevers en werknemers op andere manieren tegemoet te komen waar we kunnen. Zo hebben we onder meer een eigen verzuimcoördinator, kunnen we helpen bij schuldsaneringstrajecten, verlonen we op alle dagen en bieden we opleidingen aan. Zoals het een goed werkgever betaamd. Kortom, ik zie louter voordelen.”

 

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de vierde en laatste editie van 2016. Klik hier om alle artikelen uit deze editie van oktober online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket