Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Grip op uw vacature

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 21 januari 2018
Leestijd

Maaike Bolhuis van InGoedeBanen schreef voor de eerste P.zine van 2018 een gastcolumn met de titel ‘Grip op uw vacature’.

Steeds vaker gaat het in de recruitment branche over employer branding en candidate experience. Maar daar gaat natuurlijk nog een stap aan vooraf: het maken en uitzetten van een vacature. Om de juiste kandidaten te bereiken, moet er eerst een duidelijke goed opgebouwde vacaturetekst komen. Het schrijven van een inhoudelijk sterke vacaturetekst wordt daarbij steeds belangrijker. Want bij het indelen van de vacature wordt niet meer alleen gekeken naar de functietitel.

Om een vacature echt goed weg te zetten, is de inhoud van de gehele vacature van belang. Neem alleen al het voorbeeld van een vacature met de titel ‘Technisch commercieel medewerker’. Hoe kan je die goed indelen zonder naar de gehele inhoud te kijken? En wat te denken van een ‘Algemeen medewerker’? Door de hele vacaturetekst mee te nemen, krijg je een veel zuiverdere match dan wanneer je alleen kijkt naar de functietitel. Daarbij zorgen openheid en transparantie voor een zo volledig mogelijke vacaturetekst, wat positief is voor de indeling van de vacature. En een betere indeling bij posting leidt tot een betere respons en meer efficiency. Zo haalt u het beste uit een vacatureplaatsing.

Er komen steeds meer tools op de markt die vacatureteksten (geautomatiseerd) scannen en beoordelen op aantrekkelijkheid en aanwezigheid van bepaalde kenmerken in de tekst. Denk aan de Vacatureverbeteraar van Intelligence Group en Jobdigger of Jobrocket en VDAB in België. Deze initiatieven hebben allemaal hetzelfde doel: het verbeteren van vacatureteksten. Een positieve ontwikkeling voor zowel kandidaten als werkgevers.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de behoefte om bepaalde vacatures meer campagnematig te verspreiden. Het gaat hierbij vaak om vacatures met een lastig in te vullen profiel. Ook InGoedeBanen.nl biedt vanaf 2018 de mogelijkheid om via ‘Dashboard Jobmarketing’ eenvoudig en overzichtelijk campagnes te creëren en doelen te monitoren. U kunt onder meer zelf aangeven binnen welk tijdsbestek u de vacature wilt invullen en wat het budget is. Het passieve post and pray laten we daarmee nog wat verder achter ons en focussen we ons op Cost Per Click, Cost Per Action of Cost Per Hire (voor zover op dit moment al meetbaar). Met Dashboard Jobmarketing is een realtime overzicht van uw uitstaande campagnes voor het eerst bereikbaar en krijgt u grip op uw vacature.

Maaike Bolhuis is Marketing Coördinator bij www.InGoedeBanen.nl.

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de eerste editie van 2018. Klik hier om meer artikelen uit deze winter editie online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper