Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Arbeidsbemiddeling, maar dan anders ..

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 23 januari 2018
Leestijd

De arbeidsmarkt is de laatste tijd volop in beweging. Zodanig zelfs, dat de strijd om talent weer in alle hevigheid losbarst. Werving en selectie blijft dan ook een zeer dynamisch vakgebied. Echter, de visie op werk is aan het veranderen en ook de huidige, sterk gedigitaliseerde markt vraagt om een nieuwe manier van kijken naar werk, van invullen van werk. Aan het woord drie partijen die innovatief bezig zijn in deze sector en elkaars expertises goed weten te benutten, waardoor er een mooie drie-eenheid ontstaat.

De wereld maakt een transformatie door. Dankzij allerlei technische noviteiten – zoals google drive, sociale media en smartphones – zijn we altijd en overal bereikbaar. Dit versterkt het gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Meer dan ooit willen we werken vanuit passie, onze talenten en kwaliteiten ontwikkelen. Salaris en zekerheid zijn tegenwoordig niet meer de belangrijkste pijlers voor werk. We willen een functie bij een organisatie die ons een goed gevoel geeft, een organisatie die staat voor dezelfde principes als wij. Deze tendens dwingt werkgevers na te denken over hun visie en missie. Als zij zich willen onderscheiden van concurrenten en de juiste mensen willen aantrekken, is het noodzakelijk dat zij hun strategieën en wervingstactieken aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. “De vraag naar gekwalificeerde medewerkers zal in de nabije toekomst zeker toenemen. Organisaties zullen verder altijd kiezen voor de meest efficiënte en beste oplossing. Daarnaast kiezen steeds meer kandidaten voor een flexibele werkomgeving, zodat er meer ruimte is voor vrije tijd en gezin. Als dit voor de markt zo werkt, moeten organisaties eigenlijk net zo werken”, aldus Jasper Veenstra en Henk Eising van Select & Match Drenthe.

Een win-winsituatie waar klanten en kandidaten de vruchten van plukken

We leven in een prestatiemaatschappij. Wie niet presteert wordt wegbezuinigd of krijgt geen kansen. Dus jaagt iedereen fanatiek – maar vaak ook ongefundeerd – zijn of haar dromen na. Dromen najagen mag, kan en moet zelfs! Sommige mensen bereiken echter met veel moeite de hoogste laddertrede en ontdekken vervolgens dat deze tegen de verkeerde muur staat. Dus als je die ladder beklimt, zet hem dan wel tegen de juiste muur”, vertellen de heren uit Emmen. Zij houden zich bezig met werving en selectie, maar wel vanuit een andere invalshoek. Ze zijn breed georiënteerd en maken zich sterk voor slimme en creatieve, snelle en effectieve arbeidsbemiddeling, waarbij de menselijke maat centraal staat. En laat dat eveneens het uitgangspunt zijn van het Bossche Twiglers en Pay for People uit Rotterdam.

Post & Pray

Twiglers – Nederlands meest eigenwijze netwerk van een vijftigtal niche vacaturesites – is de club die het helemaal anders doet, de club die heilige huisjes omver schopt. Het is de partij die het betalen voor wervingsadvertenties (post & pray) om zeep helpt. Gewoon omdat het moet, vindt Product Manager Lizette Bos. “Naar buiten treden met een krachtige identiteit, sterke niches en de beste service van de wereld bieden, daar draait het in deze tijd om. In alle sectoren.” De organisatie is continu op zoek naar verbeterde technieken om organisaties hiermee te ondersteunen. Een van haar meest recente recruitmenttools is de professionele Werken-bij site, die Twiglers binnen 72 uur voor een klant kan lanceren. “Een mooie profilering voor een organisatie, die bovendien zeer effectief is en snel resultaat geeft. Dankzij de professionele uitstraling, volledig in de eigen huisstijl, worden de juiste kandidaten aangetrokken. Een ideaal hulpmiddel, helemaal omdat deze ook tijdelijk ingezet kan worden voor projectrecruitment.

Veenstra en Eising zijn overtuigd dat deze oplossing als geroepen komt. Als lokale spelers hebben ze connecties in de regio, kennen ze de markt en mentaliteit rondom Emmen als geen ander.“Net als het team van Twiglers geloven wij in menselijke interactie, zowel in het persoonlijk contact met klanten als kandidaten. Als local boys kunnen wij hier het veldwerk verrichten en de kar trekken om organisaties deze extra dienst aan te bieden”, vertelt Eising.

Backofficediensten

Onder meer door de hoge respons op een Werken-bij site, krijgt Select & Match Drenthe meer werk. Het kantoor richt zich echter puur op arbeidsbemiddeling (in de ruimste zin van het woord) en maakt gebruik van de backofficediensten van payroll & backoffice specialist Pay for People. De in eigen beheer ontwikkelde software maakt deze organisatie tot een unieke speler in de branche, een organisatie die precies in staat is de flexibiliteit te bieden waar de markt om vraagt. Veenstra: “Pay for People is op de eerste plaats een prettige kennispartner. Deze partij verzorgt daarnaast de gehele afwikkeling voor ons; bijvoorbeeld van zaken als verloning, facturatie en debiteurenbeheer. Alle partijen zetten dus hun expertise in om dit initiatief tot een succes te maken.”

Dat maakt deze samenwerking ook zo bijzonder”, benadrukt Bos. “We vullen elkaar feilloos aan. In feite maken we optimaal gebruik van de flexschil, bieden allen op ons eigen terrein meerwaarde, waardoor er sprake is van een win-winsituatie. Het mooie is dat zowel klanten als kandidaten daar de vruchten van plukken.”

www.selectenmatch.nlwww.twiglers.comwww.payforpeople.nl
Dit artikel komt uit Sportief & Zakelijk.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper