Aantal gewerkte uren neemt weer toe

nieuws-payforpeople-optimistisch over werkgelegenheid

Het aantal gewerkte uren neemt weer toe in de meeste branches. Dit blijkt ook uit de cijfers van Brisker Group. Na een dip gedurende de vakantieperiode is het niveau in gewerkte uren weer terug op die van voor de coronacrisis. Tot deze conclusie is ook personeelsplanner Dyflexis gekomen.

 

Aantal gewerkte uren neemt weer toe na zomerdip

Dyflexis CFO Thomas van den Ende noemt de zomerdip: “Mijn gevoel is dat veel dingen deze periode weer gaan aantrekken en dat er weer meer geïnvesteerd wordt. Dat zien wij ook bij onze eigen klanten. Alleen in de horeca en de recreatiesector blijft het koffiedik kijken. Je weet niet wat er gebeurt als het weer minder wordt in de herfst en iedereen naar binnen moet.”

 

Branches met meer gewerkte uren

Ondanks de zomerdip en een algemene afname in uren zijn er volgens het Dyflexis-onderzoek ook branches waar juist een groei zat in het aantal gewerkte uren. Voorbeelden hiervan zijn de retail- en productiesector. Van den Ende: “Ik vind het meest opvallende dat in de retail en e-commerce en productie en warehousing het aantal uren hoger ligt dan voor de crisis. Je merkt daarin heel duidelijk dat mensen meer online zijn gaan bestellen.”

Bron: AD.nl, 15 september 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie