Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
payforpeople-nieuws-Betekent-te-laat-op-werk-komen-einde-arbeidsovereenkomst.jpg

Aantal gewerkte uren neemt weer toe

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 14 december 2020
Leestijd

Het aantal gewerkte uren neemt weer toe in de meeste branches. Dit blijkt ook uit de cijfers van Brisker Group. Na een dip gedurende de vakantieperiode is het niveau in gewerkte uren weer terug op die van voor de coronacrisis. Tot deze conclusie is ook personeelsplanner Dyflexis gekomen.

 

Aantal gewerkte uren neemt weer toe na zomerdip

Dyflexis CFO Thomas van den Ende noemt de zomerdip: “Mijn gevoel is dat veel dingen deze periode weer gaan aantrekken en dat er weer meer geïnvesteerd wordt. Dat zien wij ook bij onze eigen klanten. Alleen in de horeca en de recreatiesector blijft het koffiedik kijken. Je weet niet wat er gebeurt als het weer minder wordt in de herfst en iedereen naar binnen moet.”

 

Branches met meer gewerkte uren

Ondanks de zomerdip en een algemene afname in uren zijn er volgens het Dyflexis-onderzoek ook branches waar juist een groei zat in het aantal gewerkte uren. Voorbeelden hiervan zijn de retail- en productiesector. Van den Ende: “Ik vind het meest opvallende dat in de retail en e-commerce en productie en warehousing het aantal uren hoger ligt dan voor de crisis. Je merkt daarin heel duidelijk dat mensen meer online zijn gaan bestellen.”

Bron: AD.nl, 15 september 2020

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper