Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Hire

ING: platforms als LinkedIn grote concurrent voor de uitzendbranche

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 2 mei 2018
Leestijd

Het Economisch Bureau van ING bank ziet platforms zoals LinkedIn, Uber en Deliveroo als de grote concurrent voor de uitzendbranche. De ING-economen schatten dat minimaal 20% van de huidige werving en selectie op de flexmarkt gaat verschuiven naar de platforms. In het meest extreme scenario verschuift 70% van de traditionele werving en selectie naar de platforms.

Concurrent voor de uitzendbranche

De platforms zijn een concurrent voor de uitzendbranche omdat zij werving en selectie automatiseren, volgens de ING-economen. Ondanks de verschuiving verwacht de bank dat de uitzendbranche een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van andere spelers. Doordat intermediairs, payrollbedrijven en arbeidsbemiddelaars al kennis hebben van arbeidsbemiddeling hebben zij een voorsprong. Die behouden ze als ze erin slagen een goed platform neer te zetten, denkt de bank.

Een platform is op de arbeidsmarkt 2.0 een nieuwe vorm van job recruitment. ”We denken bij platformen nu misschien alleen aan taxichauffeurs, maar het gaat niet alleen om generiek werk”, zegt hoofdeconoom Marieke Blom van ING. ”In de Verenigde Staten weet schaars IT-talent via online platforms zoals Hired met een online veilingsysteem al de hoogst mogelijke beloning te krijgen. Juist de krappe arbeidsmarkt kan de komende jaren een aanjager zijn voor de populariteit van platforms”, aldus Blom.

Bron: NU, 3 mei 2018

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over het abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan. Toch is het verstandig om goed op de hoogte te blijven zodat u tijdig kunt anticiperen op wat voor u belangrijk is.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper