Hoge cijfers niet zo belangrijk bij sollicitatie
Hoge cijfers zijn zo belangrijk voor werkgevers en recruiters. Werkgevers kijken vooral naar een goed cv. De goede cijferlijst is steeds minder vaak een selectiemiddel. In plaats daarvan wordt steeds vaker gebruikgemaakt van een intelligentietest. Zo blijkt uit onderzoek van vacaturesite Magnet.me op basis van 20.000 vacatureteksten.

Hoge cijfers of een goed cv
De intelligentie- en capaciteitentests als selectiemiddelen worden steeds vaker ingezet door bedrijven. Ondanks deze trend vindt sollicitatiecoach Naomi Barnouw is het cv ook belangrijk. Barnouw: “Als je ergens uitgenodigd wordt, wordt altijd om dat cv gevraagd. Een recruiter moet daarom direct de informatie vinden waarnaar hij of zij op zoek is. Dat moet op de eerste pagina staan. Daarnaast is het tegenwoordig net zo belangrijk om een goed LinkedIn-profiel te hebben.”
Ondanks dit inzicht van Barnouw zegt Magnet-oprichter Vincent Karremans het volgende over de reden waarom er minder naar hoge cijfers wordt gekeken: “Ze hebben bij wijze van spreken allemaal een zeven gemiddeld en bedrijfskunde gestudeerd.” Karremans zegt van bedrijven te horen dat de sollicitanten daardoor steeds jonger worden en tegelijkertijd dat de cv’s minder onderscheidend zijn.
De cijferlijst belangrijk bij traineeships
Bedrijven die traineeships aanbieden kijken volgens recruiter Jacco Valkenburg nog wel naar hoge cijfers. Valkenburg: “Bedrijven willen graag de beste studenten van de klas laten instromen. Zij hebben nog geen relevante werkervaring, dan moet je toch op zoek naar andere manieren om een selectie te maken en dan kijkt men naar de cijferlijst.”
Bron: AD, 29 november 2018
Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper
Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:
- Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
- Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
- Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Adviesgesprek
"*" geeft vereiste velden aan
Verder lezen?
Afbouw inhouding huisvesting op minimumloon
Het kabinet wil dat werkgevers geen geld meer mogen inhouden op het minimumloon voor huisvesting. Momenteel is dit maximaal 25%, vooral toegepast bij arbeidsmigranten. Deze regeling wordt vaak als verdienmodel gebruikt, wat kan leiden tot uitbuiting. Daarom wordt de inhoudingsmogelijkheid stapsgewijs afgebouwd en in 2030 volledig afgeschaft.
Pay4me blijft in beweging
In een bewegende markt blijven we onze software ook continu ontwikkelen. Zo voeren wij verbeteringen door en breiden bestaande features verder uit. Twee recente ontwikkelingen zijn het nieuwe contractenscherm en de cao wijzer.