Logo Pay for People

Hoge cijfers niet zo belangrijk bij sollicitatie

Hoge cijfers zijn zo belangrijk voor werkgevers en recruiters. Werkgevers kijken vooral naar een goed cv. De goede cijferlijst is steeds minder vaak een selectiemiddel. In plaats daarvan wordt steeds vaker gebruikgemaakt van een intelligentietest. Zo blijkt uit onderzoek van vacaturesite Magnet.me op basis van 20.000 vacatureteksten.

Bericht 29 november 2018

Hoge cijfers of een goed cv

De intelligentie- en capaciteitentests als selectiemiddelen worden steeds vaker ingezet door bedrijven. Ondanks deze trend vindt sollicitatiecoach Naomi Barnouw is het cv ook belangrijk. Barnouw: Als je ergens uitgenodigd wordt, wordt altijd om dat cv gevraagd. Een recruiter moet daarom direct de informatie vinden waarnaar hij of zij op zoek is. Dat moet op de eerste pagina staan. Daarnaast is het tegenwoordig net zo belangrijk om een goed LinkedIn-profiel te hebben.”

Ondanks dit inzicht van Barnouw zegt Magnet-oprichter Vincent Karremans het volgende over de reden waarom er minder naar hoge cijfers wordt gekeken: Ze hebben bij wijze van spreken allemaal een zeven gemiddeld en bedrijfskunde gestudeerd.” Karremans zegt van bedrijven te horen dat de sollicitanten daardoor steeds jonger worden en tegelijkertijd dat de cv’s minder onderscheidend zijn.

De cijferlijst belangrijk bij traineeships

Bedrijven die traineeships aanbieden kijken volgens recruiter Jacco Valkenburg nog wel naar hoge cijfers. Valkenburg: Bedrijven willen graag de beste studenten van de klas laten instromen. Zij hebben nog geen relevante werkervaring, dan moet je toch op zoek naar andere manieren om een selectie te maken en dan kijkt men naar de cijferlijst.”

Bron: AD, 29 november 2018

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / Hoge cijfers niet zo belangrijk bij sollicitatie