WAB en nieuwe CAO voor Uitzendkrachten

In deze editie van P.zine is er aandacht voor de veranderingen op de arbeidsmarkt van nu, zoals de CAO voor Uitzendkrachten en de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

WAB en aangepaste CAO zijn geen bedreiging

De uitzend- en payrollbranche bereidt zich voor op grote veranderingen. Een nieuwe wet en een aangepaste uitzend-cao veroorzaken volgend jaar verschuivingen in het arbeidsmarktlandschap. Freek van Loon, Head of Legal & Compliance / Attorney at Law bij Brisker Group, vindt de naderende veranderingen geen bedreiging voor de flexibele arbeid. “Uitzend- en payrollbedrijven zijn het gewend om in te spelen op veranderende wetten en regels, maar wat nu op ons af komt is van een andere orde.Lees het hele artikel.

Nieuwe CAO voor Uitzendkrachten

Per 30 december 2019 treedt de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten in werking. De nieuwe cao is nagenoeg een samenvoeging van de afzonderlijke cao’s van brancheorganisaties ABU en NBBU. Kortweg is de nieuwe cao een samenvoeging van het beste van de twee cao’s in een nieuwe cao. P.zine ging in gesprek met Noortje Hendrikx, algemeen directeur Tentoo. “De nieuwe cao is een duidelijke investering in kwaliteit, waarbij de waarde van uitzendwerk nog duidelijker wordt. Niet alleen voor de uitzendkracht, maar ook voor werkgevers die werken met een flexibele schil in hun personeelsbestand. De discussie waarin de aversie tegen het flexibele contract en de hosannastemming over het vaste contract groeien, wordt met de nieuwe cao hopelijk wat minder verhit.” Lees het hele artikel.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie