Belastingdienst akkoord met ABU modelovereenkomst
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Belastingdienst akkoord met ABU modelovereenkomst bemiddeling

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 4 april 2016
Leestijd

De Drie-partijen-overeenkomst, zo heet de nieuwe modelovereenkomst die sinds 30 maart op de site van de belastingdienst staat. Afgekort ook wel ‘modelovereenkomst bemiddeling’ genoemd.

Optimaal ontzorgen

Deze nieuwe ABU-modelovereenkomst is naast de al bestaande ‘modelovereenkomst tussenkomst’ geschreven. Beide overeenkomsten maken het mogelijk dat zzp-intermediairs nu optimaal hun klanten kunnen ontzorgen bij de inhuur van zelfstandigen, geheel naar de rechtlijnen van de nieuwe wet DBA. De wet DBA gaat per 1 mei in en vervangt de huidige VAR.

De modelovereenkomst bemiddeling

Vanuit de ‘modelovereenkomst geen werkgeversgezag’ is de ‘modelovereenkomst bemiddeling’ ontstaan. Een aantal artikelen is daarbij open gelaten ter vrije invulling. Maar deze invulling mag nooit tegenstrijdig zijn met de vaste bepalingen (geel gemarkeerd in de overeenkomst).

Bron: ABU 29 maart 2016, de Belastingdienst

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper