Digitaal solliciteren positief voor vrouwelijke managers

nieuws-payforpeople-digitaal solliciteren

Bij Unilever heeft digitaal solliciteren een positief effect op het aantal jonge vrouwelijke managers. Sollicitanten die een baan ambiëren bij de multinational doorlopen een sollicitatieproces zonder cv. Dit proces heeft ertoe geleid dat de managementlaag bij Unilever Nederland voor 52% wordt ingevuld door vrouwelijke managers.

 

Digitaal solliciteren zonder cv

De sollicitant koppelt zijn of haar LinkedIn-profiel aan een onlineformulier. Als de sollicitant wordt geselecteerd wordt hij of zij uitgenodigd voor online games. De spelletjes maken duidelijk of de sollicitant past binnen de organisatie qua normen en waarden. Vervolgens volgt een video-interview. Als ook deze stap positief wordt doorlopen wordt de kandidaat uitgenodigd voor fysiek gesprek.

 

Digitalisering sollicitatieproces logisch

Talent acquisition specialist Annefleur Kylstra stelt het volgende: “Die digitalisering van het sollicitatieproces is een logische stap. Jonge mensen zijn opgegroeid in een digitale wereld en ‘leven’ steeds meer online. Wij spelen hiermee in op hun wensen en behoeftes.”

 

Optimaal sollicitatiesproces

Kylstra: “Er is minder tijd, en dus geld, nodig om recruiters de aanmeldingen handmatig te laten beoordelen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat digitaal de toekomst is.”

 

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2020 is het Internationale Vrouwendag, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de rol van de vrouw. Ook de rol van de vrouw op de arbeidsmarkt is een thema waaraan aandacht wordt besteed.

 

Bron: AD, 5 maart 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie