Blijvende effecten op arbeidsmarkt door coronacrisis - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
nieuws-payforpeople-tofa-aanvraag-scaled-2.jpg

Blijvende effecten op arbeidsmarkt door coronacrisis

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 december 2020
Leestijd

Vraag het aan Tim Staps!

Bel naar 010-2066260 Stuur mij een mail

De coronacrisis veroorzaakt langdurige zo niet blijvende economische schade, zo schrijft de Autoriteit Financiële Markten. Het bruto binnenlands product (BBP) zou permanent lager kunnen uitvallen na de crisis. Voor de middellange termijn denkt de marktautoriteit dat de werkloosheid zal stijgen en de arbeidsmarkt verandert.

 

Ongekende krimp

Als gevolg van de coronapandemie maakt de Nederlandse economie een periode van ongekende krimp door, die gepaard gaat met oplopende werkloosheid. De vooruitzichten op economisch herstel zullen in belangrijke mate afhangen van het verdere verloop van de pandemie, maar de kans is aanzienlijk dat de coronacrisis leidt tot blijvende economische schade en langdurige effecten op de arbeidsmarkt.

 

Overstappen naar andere sectoren

De crisis zal volgens AFM nog jaren effect hebben op de werkloosheid en het bbp kan langdurig of permanent lager uitvallen. Het effect op de arbeidsmarkt is groot, niet alleen omdat mensen langdurig werkloos kunnen raken, maar ook omdat arbeiders overstappen naar andere, economisch gezondere sectoren. Ook verandert er veel in de vraag per sector, omdat sommige sectoren een stijging zien (bijvoorbeeld posterijen en zorg) terwijl andere hard geraakt worden (detailhandel, horeca, et cetera). Verder staan pensioenfondsen, zzp’ers, verzekeraars en huishoudens onder druk door de aanhoudende crisis.

 

Bron: CM, 4 november 2020

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper