Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Vacatures

Arbeidsmarktkrapte? Uitzendbranche biedt soelaas

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 28 oktober 2021
Leestijd
Zijn de mensen op?

Zijn de mensen op? Met die vraag dook RTL Nieuws in een van de grootste maatschappelijke vraagstukken van dit moment: de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Volgens de nieuwszender zorgt een mismatch tussen werkgever en werknemer ervoor dat vacatures niet vervuld worden. De uitzendbranche biedt uitkomst.

Uitzendondernemer is arbeidsmarktspecialist bij uitstek 

De personeelstekorten zijn schrijnend en menig werkgever is ten einde raad. De krapte op de arbeidsmarkt was niet eerder zo groot in Nederland. Oplossingen worden gezocht in uitersten als robotisering en arbeidsmigratie, want ‘er zijn gewoon geen geschikte kandidaten te vinden’ klinkt het onder werkgevers. Tegenover die 326.000 vacatures van dit moment, staat een onbenut arbeidspotentieel van zo’n 1 miljoen mensen. Mensen die kunnen en wíllen werken, maar niet aan de bak komen. Omdat zij nét niet de juiste papieren hebben of omdat de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden niet aansluiten bij de wensen van de werkzoekende. En dan is er nog een groep mensen die meer zouden willen werken dan zij nu al doen, maar waarvan de werkgever niet op de hoogte is. Hobbels die eenvoudig genomen kunnen worden door een uitzendondernemer. Want als er iemand gespecialiseerd is in het tot stand brengen van de juiste match, is het de uitzendondernemer.

Volwaardige HR-partner

Bij het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature draait het tegenwoordig allang niet meer om een perfect cv. Een succesvolle match gaat over vaardigheden, opleidingsmogelijkheden, instelling en motivatie; zo zeggen de uitzendondernemers die klant zijn bij Pay for People. De uitzendondernemer van nu is een volwaardige, strategische HR-partner voor zijn klanten die naar het totale plaatje kijkt. Zo neemt hij bij het uitzetten van een vacature de voltallige bezetting mee. Wie doet wat en waar zit nog ruimte? Want het gaat vaak niet om die ene specifieke functie, maar om werkzaamheden die gedaan moeten worden. Als je dat loslaat, ontstaat er ruimte aan de kant van de werkgever én bij kandidaten die ineens wel geschikt én geïnteresseerd blijken.

Slimmer matchen

Naast hun onmisbare kennis en ervaring, beschikken uitzendondernemers tegenwoordig ook over verschillende recruitment tools. Tools die soms vragen om een stevige investering en waartoe Pay for People, als onderdeel van Brisker Group, haar klanten toegang biedt. Denk aan ons Applicant Tracking System (ATS)Matchingsplatform of onze speciale websites gericht op een specifieke branche of functie.  Zo zorgen we samen voor een beter en sneller (online) sollicitatieproces, een slimmere match en dragen we bij aan een oplossing voor de enorme personeelstekorten.

Wil je weten wat Pay for People voor jou kan betekenen?
Neem contact op met een van onze experts, ze bespreken graag de mogelijkheden.

Bron: RTLNieuws.nl
DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket