Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
webinar

3 tips om personeel te behouden

Webinar Up to Flex

Het centrale onderwerp van dit webinar is waarom het boeien en binden nóg belangrijker is op de huidige krappe arbeidsmarkt Bekijk het terug!

Op woensdag 13 april 2022 organiseerde Pay for People de 3e online editie van Up to Flex. Het centrale onderwerp van dit webinar is waarom het boeien en binden nóg belangrijker is op de huidige krappe arbeidsmarkt. Tijdens dit webinar bespraken we:

Tijdens de live en interactieve sessie werd de kijkers uitgelegd waarmee en hoe rekening te houden met het behouden van personeel op een krappe arbeidsmarkt en actuele wet- en regelgeving. Kijkers werd gevraagd actief deel te nemen aan het webinar door antwoord te geven op poll-vragen en het stellen van kijkersvragen.

Benieuwd naar hoeveel procent van alle kijkers het eens is of zij moeite hebben met het behouden van personeel op een krappe arbeidsmarkt? Na het terugkijken van het webinar weet je het.

Gepubliceerd door: Pay for People
Geplaatst op 13 april 2022
Leestijd

Onderwerp #1

Actuele arbeidsmarkt

De huidige arbeidsmarkt is krap, dat wil zeggen dat er meer vacatures zijn dan beschikbare werknemers. In tegenstelling tot wat er werd verwacht heeft de corona-pandemie niet gezorgd voor een blijvende werkloosheid, al was dit wel het geval in sommige sectoren.

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt er voor dat het lastiger is personeel te vinden en te behouden. Over het vinden van personeel hebben we het tijdens dit webinar niet expliciet gehad, dit komt wel terug in de aanstaande P.zine. Maar als het vinden van nieuwe flexkrachten heel lastig is, dan is het behouden van je personeel nog belangrijker. Je hebt jezelf vast al de vragen gesteld: Hoe zorg je er voor dat je flexkrachten voor jou blijven werken? Hoe bind je ze langer aan jou als werkgever en wat maakt jou een interessante werkgever? Dit webinar geeft het antwoord op de vraag: Hoe behoud ik mijn personeel?

Onderwerp #2

Actuele wet- en regelgeving

In november 2021 hebben we intermediairs al eerder bijgepraat over de belangrijkste wijzigingen de CAO voor Uitzendkrachten. Tijdens het webinar van april 2022 hebben we hen voorzien van een update over arbeidsmigranten en Oekraïense vluchtelingen, de vernieuwde fasetelling en de thuiswerkvergoeding.

Weet jij hoe het zit als jouw werknemer op 1 werkdag zowel thuis als op kantoor werkt? Krijgt hij dan kilometer- en thuiswerkkostenvergoeding of moet hij kiezen tussen beiden?

Onderwerp #3

Behouden van personeel

Hoe ver ben jij als het gaat om leren en ontwikkelen van jouw medewerkers? Die vraag hebben we gesteld aan onze kijkers. Ben je benieuwd wat zijn antwoordden? Bekijk dan het webinar. Het zal je verbazen.

Tijdens het derde en laatste deel van het webinar zijn duurzame inzetbaarheid, veranderende marktomstandigheden en vaardigheden, en motivatie en loyaliteit door scholing besproken.

P.zine in de tas

Ontvang P.zine en lees meer over het vinden én behouden van personeel.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kortingscode

Bezoek de DVDU met unieke kortingscode door je gegevens achter te laten.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.