Meer WW’ers in Groot-Rijnmond dan landelijk - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
payforpeople-nieuws-jeugdwerkloosheid-pzine.jpg

Meer WW’ers in Groot-Rijnmond dan landelijk

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 december 2020
Leestijd

Het effect van de coronacrisis op de arbeidsmarkt wordt steeds duidelijker zichtbaar. Landelijk is een stijging te zien van het aantal WW-uitkeringen met 15,9 procent afgelopen september. In Groot-Rijnmond steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen in diezelfde maand met 20,9 procent. De meeste WW-aanvragen kwamen uit jongere leeftijdsgroepen en van mensen een flexibel arbeidscontract.

 

Schommeling

In februari 2020 verstrekte het UWV 25.100 WW-uitkeringen in Groot-Rijnmond. Dit aantal liep op tot 32.722 uitkeringen in mei, een stijging van 30,4%. Vervolgens zette zich een daling in naar 30.352 uitkeringen in september (-7,2% ten opzichte van mei). Per saldo gaan eind september 20,9% meer WW-uitkeringen naar werkzoekenden in Groot-Rijnmond dan in februari. In heel Nederland was de toename met 15,9% ten opzichte van februari lager. De grootste veranderingen deden zich voor bij de jongere leeftijdsgroepen. In de eerste drie maanden was er een forse stijging van het aantal WW-uitkeringen en daarna een daling. Deze daling wordt mede veroorzaakt door aflopende WW-rechten voor jongeren.

 

Ondersteuning

Om de werkgelegenheid zo veel mogelijk in stand te houden ondersteunt de regering werkgevers met de achtereenvolgende NOW-regelingen (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Het meest recente steunpakket NOW-3 heeft een looptijd tot medio 2021. En ook het UWV biedt werkzoekenden ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Met advies over solliciteren, de inzet van social media en bij- en omscholing probeert het UWV vooral mensen te werven voor sectoren die kampen met tekorten zoals de zorg en het onderwijs.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper