Alles over payroll

Steeds meer ondernemers kiezen voor payroll. U kent in uw omgeving vast ook wel een paar bedrijven die van payroll gebruikmaken en u vraagt zich af of het ook iets voor u is. We leggen u graag uit wat payroll inhoudt en wat de voordelen van payroll zijn. U leest die informatie hier op de pagina. Maar, we willen u er eerst op wijzen goed te letten op de expertise, betrouwbaarheid en exacte voorwaarden van de payrollorganisatie waarmee u in zee gaat.

 

Wat is payroll?

Payroll, ook ‘payrolling’ genoemd, houdt in dat een bedrijf de verantwoordelijkheden van het werkgeverschap uitbesteedt. Dit betekent dat een payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap overneemt en daarmee ook:

  • De salarisadministratie,
  • Het contractbeheer,
  • De risico’s, zoals het ondernemers- en werkgeversrisico.

Pay for People heeft zich gespecialiseerd in payroll voor een specifieke doelgroep: intermediars op de arbeidsmarkt, zoals uitzendbureaus. Kiest u als uitzendbureau voor Pay for People, dan zorgen wij dat u zich maar met één ding bezig hoeft te houden: uw medewerkers en klanten. De rest doen wij.

 

Payroll door Pay for People

Als u kiest voor Pay for People dan kiest u voor efficiëntie, professionaliteit en service. Met meer dan twintig jaar ervaring en volledig in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware, bieden we onze klanten maatwerk. Zonder dat dit ten koste gaat van de tijd en aandacht die we voor al onze klanten hebben. En, met een vast aanspreekpunt zijn de lijnen kort en de doorlooptijden hoog.

 

Wat kost payroll?

Aan het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap hangt vast een prijskaartje; we horen het u denken. Toch is payroll in veel gevallen juist goedkoper dan zelf alle administratieve, juridische en financiële zaken voor uw rekening nemen. Vanwege de risico’s die u als ondernemer loopt en omdat een salarisadministrateur ook niet gratis voor u wekrt. Of, als u het helemaal zelf doet, bent u veel tijd kwijt. Tijd die u niet in medewerkers en opdrachtgevers kunt steken.

 

Payroll bij Pay for People

Payrolling wordt vaak gefactureerd met een omrekenfactor. Ook als u voor Pay for People kiest, betaalt u volgens een omrekenfactor. Als u flexkrachten verloont op basis van een payrollovereenkomst, profiteert u van gemak en ontzorging. U werft uw eigen medewerkers – die exclusief voor u werken – en u stuurt ze zelf aan; Pay for People neemt uw werkgeverstaken en -risico’s uit handen. En u? U werft uw eigen personeel, maakt zelf de werkafspraken en kunt uzelf daarna volledig richten op een succesvolle samenwerking met uw flexkracht(en).

Werken met de payrollovereenkomst is niet in iedere situatie de beste oplossing. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor verloning via de uitzendovereenkomst. Hiermee werken medewerkers niet exclusief voor u, maar u kunt ze wél langer flexibel inzetten (tot 5,5 jaar). Meer weten over verloning via de uitzendovereenkomst?

 

Payroll voor medewerkers

Als goede werkgever vraagt u zich wellicht af wat de gevolgen zijn voor uw personeel als u gaat ‘payrollen’. Het antwoord is dat de medewerkers nauwelijks verschil zullen merken. Uiteraard zullen ze hun salaris krijgen van een andere organisatie, maar aan het bedrag dat ze overhouden verandert niks.

Experts

Ontzorgen uw business

Heeft u vragen over payroll en onze dienstverlening of heeft u behoefte aan meer informatie? Vraag het een van onze experts via het contactformulier of benader hen rechtstreeks. We maken graag tijd om u in een vrijblijvend adviesgesprek meer te vertellen.

Reijer Hollander - Sales manager
Reijer Hollander Team Lead Sales
Bel 06 246 881 01 Stuur een e-mail
Django Hengst Relatiemanager
Bel +31 (0)6 247 84 127 Stuur een e-mail
Timo Rijsdijk - Operationeel Manager Pay for People
Timo Rijsdijk Operational manager
Bel 010-3132852 Stuur een e-mail