Alles over payroll - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
PfP1293-scaled-1.jpg

Alles over payroll

Voordelen van payroll

Steeds meer ondernemers kiezen voor payroll. Je kent in jouw omgeving vast ook wel een paar bedrijven die van payroll gebruikmaken en nu vraag je je misschien af of het ook iets voor jou is. We leggen je graag uit wat payroll inhoudt en wat de voordelen van payroll zijn.

Wat is payroll?

Payroll, ook ‘payrolling’ genoemd, houdt in dat een bedrijf de verantwoordelijkheden van het werkgeverschap uitbesteedt. Dit betekent dat een payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap overneemt en daarmee ook:

  • De salarisadministratie,
  • Het contractbeheer,
  • De risico’s, zoals het ondernemers- en werkgeversrisico.

Pay for People heeft zich gespecialiseerd in payroll voor een specifieke doelgroep: intermediars op de arbeidsmarkt, zoals uitzendbureaus. Kies je als uitzendondernemer voor Pay for People, dan zorgen wij dat jij je maar met één ding hoeft bezig te houden: het bemiddelen van mensen naar werk. De rest doen wij.

Payroll door Pay for People

Als je kiest voor Pay for People dan kies je voor efficiëntie, professionaliteit en service. Met meer dan twintig jaar ervaring en volledig in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware, bieden we onze klanten maatwerk. Zonder dat dit ten koste gaat van de tijd en aandacht die we voor al onze klanten hebben. En, met een vast aanspreekpunt zijn de lijnen kort en de doorlooptijden hoog.

Wat kost payroll?

Aan het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap hangt vast een prijskaartje; we horen het je denken. Toch is payroll in veel gevallen juist goedkoper dan zelf alle administratieve, juridische en financiële zaken voor je rekening nemen. Vanwege de risico’s die je als ondernemer loopt en omdat een salarisadministrateur ook niet gratis werkt. En als je het helemaal zelf wil doen, ben je veel tijd kwijt. Tijd die je dan niet kunt besteden aan kandidaten en opdrachtgevers.

 

Payroll bij Pay for People

Payrolling wordt vaak gefactureerd met een omrekenfactor. Ook bij Pay for People betaal je volgens een omrekenfactor. Verloon je flexkrachten op basis van een payrollovereenkomst, dan profiteer je van gemak en ontzorging. Je werft je eigen medewerkers – die exclusief voor jou werken – en je stuurt ze zelf aan; Pay for People neemt werkgeverstaken en -risico’s uit handen. En jij? Jij werft je eigen personeel, maakt zelf de werkafspraken en kunt je daarna volledig richten op een succesvolle samenwerking met je flexkracht(en).

Werken met de payrollovereenkomst is niet altijd de beste oplossing. Daarom kun je bij ons ook kiezen voor verloning via de uitzendovereenkomst. Hiermee werken medewerkers niet exclusief voor jou, maar je kunt ze wél langer flexibel inzetten (tot 5,5 jaar). Meer weten over verloning via de uitzendovereenkomst?

 

Payroll voor medewerkers

Als goede werkgever vraag je je wellicht af wat de gevolgen zijn voor je personeel als je gaat ‘payrollen’. Het antwoord is dat de medewerkers nauwelijks verschil zullen merken. Uiteraard ontvangen ze hun salaris nu van een andere organisatie, maar aan het bedrag dat ze overhouden verandert niks.

Meer weten over payroll?

Vraag het aan Annemieke !

Heb je specifieke vragen of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag het een van onze experts, ze zijn ervoor.

Voor algemene vragen over onze dienstverlening bel je met 010 2066260 of stuur een e-mail naar info@payforpeople.nl

Bel naar Stuur mij een mail