Logo Pay for People

Blog

Blog 5 april 2024

Dag van de uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) vindt ieder jaar plaats. Deze speciale dag staat in het teken van uitzendondernemers en is een initiatief van Pay for People, dé specialist in flexibele arbeid.

Lees de hele blog
20190828-PAYFORPEOPLE-243
Blog 31 mei 2023

Pay for People is een Great Place To Work

Pay for People, de partner in backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus, is officieel gecertificeerd door ‘Great Place To Work’. Dit betekent dat uit het medewerkersonderzoek blijkt dat Pay for People een score van 70% of hoger heeft behaald op de Trust Index van Great Place To Work. De Trust Index meet geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap van medewerkers binnen de organisatie. Een prestatie om trots op te zijn!

Lees de hele blog
podcast-icoon-2
Blog 25 april 2023

Podcast: de arbeidsmarkt voor flex in transitie

De afschaffing van nulurencontracten en een verzekeringsplicht voor zzp’ers worden mogelijk werkelijkheid. Dit zijn slechts enkele pijlers vanuit de plannen van het kabinet om schijnzelfstandigheid te verminderen en zekerheid voor werkenden te vergroten. Maar wat betekent dit voor opdrachtgevers en flexwerkers? Wij hebben de plannen voor je op een rij gezet.

Lees de hele blog
tevreden medewerkers
Blog 21 september 2022

Een tevreden medewerker is niet per se een loyale medewerker

Ondernemers van midden- en kleinbedrijven (MKB) geven zichzelf gemiddeld een 8 als werkgever. Ook werknemers zijn blij met hun werkgevers, zij beoordelen hun bazen met gemiddeld een 7.8. Maar een tevreden medewerker staat niet per se gelijk aan een loyale medewerker. Dit blijkt uit de MKB Werkgeversmonitor van Please.

Lees de hele blog
4681742_m
Blog 14 september 2022

‘Directie luistert niet naar werknemer,’ zegt 63% van werkend Nederland

Werkgevers luisteren niet goed naar hun medewerkers, vindt een meerderheid van de ondervraagden. Dit probleem kan deels worden opgevangen als directieleden zich wat vaker zou laten zien op de werkvloer. Ook vindt een groot deel van de ondervraagden dat hun werkgevers te weinig doen om huidige werknemers te behouden.

Lees de hele blog
diana-polekhina-REYb3IaZjj4-unsplash
Blog 31 augustus 2022

Veel verzuim? Aan de slag met werk-zorgverdeling en een open werkcultuur

Werken is net topsport, dus fit en flexibel blijven is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat manager in gesprek (blijven) gaan met medewerkers over hun verantwoordelijkheden en hun fysieke en mentale gezondheid, op de werkvloer en daarbuiten.

Lees de hele blog
Blog 7 augustus 2022

Omhoog met de arbeidsdeelname: maak werken minder ingewikkeld

Anthony Stigter (Secretaris Arbeidsmarkt & Gezondheidszorg bij VNO-NWC en MKB Nederland) ziet kansen om de arbeidsdeelname in Nederland te verhogen. Hoe ziet hij dat precies voor zich? In een gesprek met P.zine stipt Stigter vier manieren aan voor werkgevers om meer mensen aan het werk te krijgen.

Lees de hele blog
Blog 26 juli 2022

Arbeidskrapte en het geheim van tóch meer sollicitanten bereiken

Ellen van Hierden is naast directeur het creatieve brein van artra, hét opleidingsinstituut van de flexbranche. Op de Dag van de Uitzendondernemer deelde ze samen met Marieke de Wildt (Business Developer, artra) haar visie op de huidige arbeidsmarkt, waarom die een nieuwe manier van recruiten vereist én hoe je dat doet. In P.zine geeft ze werkgevers en intermediairs concrete tips hoe je midden in de arbeidskrapte tóch meer sollicitanten kunt bereiken.

Lees de hele blog
Blog 26 juli 2022

Wetswijziging Arbeidsvoorwaarden per 1 Augustus

Op 1 augustus 2022 treedt de wet ‘Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in werking. Het doel van deze richtlijn is werknemers beter informeren over hun arbeidsvoorwaarden en voorspelbare werktijden te bevorderen. Daarnaast moeten de nieuwe regels het aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt bevorderen, door werknemers verplichte scholing kosteloos en doorbetaald aan te bieden.

Lees de hele blog
instagram_evaknies
Blog 21 juli 2022

Duurzame inzetbaarheid: Een baan voor het leven bestaat niet meer

De duurzame inzetbaarheid van medewerkers in hoogopgeleide en gespecialiseerde functies is laag. Denk bijvoorbeeld aan medici, die zijn super gespecialiseerd. Juist daardoor lopen ze risico om in hun carrière vast te lopen. Het zijn fuikfuncties, functies met beperkte tot helemaal geen doorgroeimogelijkheden. Als werknemer moet je blijven investeren in je kennis en vaardigheden, stelt Eva Knies (hoogleraar Strategisch Human resource Management bij de Universiteit Utrecht).

Lees de hele blog
Blog 19 juli 2022

Onbenut arbeidspotentieel: mensen worden onterecht afgewezen

Het probleem met onbenut arbeidspotentieel ligt bij de werkgever. “Veel mensen worden onterecht afgewezen,” benoemt Kirsten Cuppen (docent ROC Tilburg en Leraar van het jaar 2021). “Hoezo onplaatsbaar? Met aandacht, begeleiding en coaching kan iedereen die dat wil werken,” zegt intermediair Ton van Erp (Kleurrijk Talent) stellig. Maar, goed nieuws: als de oorzaak van onbenut arbeidspotentieel bij de werkgever ligt, dan kan daar óók de oplossing worden gevonden.

Lees de hele blog
Home / Blog