Voor Zelfstandigen

In vergelijking met het werknemerschap zijn de voordelen voor zelfstandigen duidelijk: meer vrijheid en meer verdienen. Toch zijn er ook enkele nadelen: administratieve rompslomp en grote financiële risico’s. Door de administratieve druk en de zorgen om de risico’s komen de voordelen al snel in het gedrang als de administratieve druk en de zorgen om risico’s te groot worden. Vooral in het licht van de nieuwe wet DBA per 1 mei 2016.

Alles in balans

Onze dienstverlening aan zelfstandigen is bedoeld om die keuze voor vrijheid met behoud van de juiste balans te ondersteunen. De balans tussen de declarabele uren met daartegenover meer en zorgeloze vrije tijd. Zelfstandigen die kiezen voor Pay for People, kiezen voor maximale ontzorging door de administratieve druk en financiële risico’s te minimaliseren en uit te besteden aan een specialist: Pay for People. Een helder advies bij het gebruik van de juiste modelovereenkomst. Wij kunnen u ook helpen als u wilt worden verloond: structureel of specifiek voor een opdracht.

De werkwijze voor zelfstandigen

Als u zich als zelfstandige aanmeldt, zullen wij u op basis van de zzp-check adviseren of u bij de betreffende opdracht als zelfstandige kunt worden gefaciliteerd of dat het beter is dat u wordt verloond.

Zodra u als zelfstandige of freelancer met verloning bent aangemeld bij ons, geeft u per opdracht (eenmalig) door welke afspraken u heeft gemaakt. Op basis daarvan maken wij de administratie inclusief modelovereenkomst rond. Vervolgens geeft u wekelijks de door u te factureren of te verlonen uren aan ons door. Dit doet u gemakkelijk allemaal online via onze applicatie Pay4me.

Als u zzp’er bent sturen we u een creditnota. Onze creditnota is feitelijk uw verkoopfactuur (self-billing principe). Als u freelancer (met verloning) bent, berekenen wij uw salaris en stellen de loonstrook op. Zodra uw opdrachtgever betaalt, betalen wij direct en automatisch uw creditnota of uw loon. Optioneel garanderen wij uw betaling. In overleg ontvangt u uw geld met 7 dagen en nemen wij het debiteurenrisico over.

Slechts 5 minuten administratie per week

Kenmerkend voor onze werkwijze is onze hoge mate van automatisering, gecombineerd met veel persoonlijk contact. Alle administratie kunt u zelf doen via onze online applicatie Pay4me. Denk hierbij aan de urenregistratie, facturen, contracten en tariefafspraken. Uw administratie wordt zo een fluitje van een cent. Pay for People regelt namelijk alles en onze helpdesk ondersteunt u en uw opdrachtgevers waar nodig.

Wilt u zich registreren als zelfstandige?

Dit kan direct via Pay4me. Klik hier om u te registreren.

Wat mag u verwachten?

Op basis van uw specifieke situatie en wensen adviseren wij over werkwijze en tariefafspraken. Gecombineerd met de verwachtingen en afspraken doen wij graag een voorstel op maat.

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.