Payroll: ook jouw toekomst

Wat houdt het in als jouw (toekomstige) werkgever van payroll gebruik maakt? Wat is payroll precies en wat betekent het voor jou? Wij leggen het je uit.

Wat is payroll?

Payroll betekent letterlijk loonlijst. Payroll houdt in dat jij als werknemer bij een payrollbedrijf op de loonlijst wordt geplaatst. Jouw (toekomstige) werkgever besteedt hierdoor het werkgeverschap en de salarisadministratie uit. Dat betekent dat een payrollbedrijf zoals wij o.a. jouw salarisbetalingen verzorgen, de arbeidscontracten opstellen en jouw ziekteverzuim regelen. Wij worden jouw juridisch werkgever.

Wanneer jouw (toekomstige) werkgever samenwerkt met een payrollbedrijf zoals wij, merk je daar vrij weinig van. Je staat namelijk alleen bij ons op de loonlijst. Jouw werkgever blijft verantwoordelijk voor je en is je eerste contact. Het enige waar je onze naam Pay for People voorbij ziet komen is onderaan (bijvoorbeeld) je loonstrook of jaaropgave.

Wil je meer weten over payroll? Bekijk dan onze payroll wiki! We leggen alles haarfijn aan je uit.

 

What’s in it for me?

Voor jouw (toekomstige) werkgever houdt dit in dat hij geen omkijken meer heeft naar administratieve lasten en arbeidsrechtelijke risico’s. Het biedt jouw werkgever meer flexibiliteit en kan zich volledig focussen op jou.

Nu denk je waarschijnlijk: wat zijn de voordelen voor mij? Jij kan profiteren van verschillende voordelen. Het grootste voordeel: wij zorgen dat jij altijd op tijd je salaris binnenkrijgt. Als je als een payrollwerknemer via Pay for People werkt:

  • Kun je juiste en stipte verloning verwachten: wekelijks, 4 wekelijks of maandelijks.
  • Heb je recht op 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
  • Word je ziekteverzuim verzorgd.
  • Heb je recht op pensioenopbouw.
  • Heb je via onze online webportal Pay4me toegang tot al jouw gegevens: van gewerkte uren tot loonstroken en jaaropgaven.
  • Heb je een betrouwbare en professionele werkgever.

 

Naast je studie je persoonlijk ontwikkelen?

Je heb gekozen voor de studie die jij het tofste vindt. Toch zijn er soms dingen die je niet tijdens je studie krijgt, maar die je wel graag wilt leren. Misschien heb je altijd al een cursus willen volgen ‘hoe moet ik presenteren’ of wil je meer weten over het gebruik van social media? Als je als payrollmedewerker via Pay for People Group werkt (bijvoorbeeld via je bijbaantje), bieden wij je die extra mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen. Met Academy for Flex: hét online opleidingsplatform voor payrollmedewerkers.

Academy for Flex biedt gratis online trainingen, interessante TED talks en learning bites met tips en tricks. Het aanbod is groot en gevarieerd, en met een persoonlijke account kun jij altijd en overal inloggen. Zo kun je blijven leren!

Wil je meer weten over het opleidingsplatform? Vraag er naar bij je werkgever.

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Sawitrie Biharie - Client Support
Sawitrie Biharie Junior Client Support medewerker
Bel 010-3132838 Stuur een e-mail