Payroll en uw werknemers

niet westerse sollicitant niet westerse sollicitant

Het uitbesteden van de backoffice heeft niet alleen gevolgen voor u als uitzendondernemer, maar ook voor uw werknemers. Zij komen tenslotte formeel in dienst van de payrollorganisatie. Wat betekent het voor uw werknemers als u kiest voor de dienstverlening van Pay for People?

Of u uw flexkrachten via een uitzendovereenkomst of via een payrollovereenkomst in dienst kunt nemen hangt af van een aantal voorwaarden. We gaan graag in gesprek om uw specifiek situatie te bespreken. Bent u op zoek naar maximale flexibiliteit? Dan lijkt de uitzendovereenkomst met de fasetelling van 5,5 jaar tijdelijke aanstellingen ideaal. Wanneer u de flexkracht echter exclusief voor u laat werken, is er sprake van payroll. Hierdoor bent u haast verplicht een payrollovereenkomst aan te bieden. De nuance leggen we u graag per geval uit.

Werken op payroll basis

Als u uw backoffice uitbesteedt aan Pay for People, treden uw werknemers officieel bij ons in dienst. Wij sluiten een arbeidsovereenkomst met hen en betalen hun salaris. Niet u, maar wij zijn dus juridisch gezien hun werkgever. In de dagelijkse praktijk merken uw werknemers en u daar weinig van. U blijft het eerste aanspreekpunt voor uw werknemers als het gaat om werktijden, vrije dagen of salarisonderhandelingen.

 

Geniet van de voordelen

Werken via een payrollconstructie heeft het voordeel dat altijd het juiste loon op het juiste moment wordt uitgekeerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om de salarisadministratie en uw werknemers kunnen vertrouwen op een tijdige en correcte betaling. En onze helpdeskmedewerkers beantwoorden alle vragen over loonstroken, opgebouwde reserveringen voor vakantiedagen, vakantiegeld en onkostenvergoedingen. Vragen van u en van uw medewerkers.

 

24/7 inzicht in uw gegevens

Loonstroken zijn altijd opvraagbaar via onze online portal Pay4me. Afhankelijk van de gemaakte afspraken met uw werknemers, kunnen zij ook zelf hun uren invoeren in Pay4me. U vraagt eenvoudig een inlogcode aan waarmee uw werknemers via de webapplicatie of de app hun uren kunnen registreren. Ook krijgen zij via Pay4me hun fiscale jaaropgave. Hebben uw werknemers geen eigen Pay4me account, dan ontvangen zij de fiscale jaaropgave per post in de eerste week van februari.

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier voor meer informatie of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Reijer Hollander - Sales manager
Reijer Hollander Team Lead Sales
Bel 06 246 881 01 Stuur een e-mail
Carmen Karsten - Sales manager Pay for People
Carmen van der Hee Sales Manager
Bel 06 283 670 46 Stuur een e-mail
Matthijs Pronk Sales Manager
Bel 06 294 768 35 Stuur een e-mail