Hier vindt u veelgestelde vragen voor u als intermediair. Staat uw vraag er niet tussen of is uw vraag nog niet volledig beantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag als medewerker? Bekijk dan de veelgestelde vragen van medewerkers.

Algemeen

 

Is het uitbesteden van de backoffice geschikt voor mijn bedrijf?

De backoffice is een essentieel onderdeel van uw uitzendbureau dat goed moet draaien. Enkele motieven voor het uitbesteden van de backoffice zijn een sterkere focus op matchen, het voldoen aan certificeringseisen of het uitbesteden van alle HR-verplichtingen. Wat uw motief ook is, het uitbesteden van de backoffice is interessant voor kleine, middelgrote en grote uitzendbureaus.

Voor welke branches is payrolling geschikt?

Pay for People zorgt voor verschillende sectoren de payrolling. Payrolling is geschikt voor iedereen waar flexibele arbeid gewenst is.

Wat is het voordeel van het uitbesteden van mijn backoffice aan Pay for People?

Het uitbesteden van uw backoffice kent een hoop voordelen. Enkele voordelen voor u op een rij:

 • geen administratieve en financiële rompslomp meer;
 • meer flexibiliteit;
 • minder risico’s omdat Pay for People juridisch werkgever is;
 • via de online webportal Pay4me zijn gegevens 24/7 beschikbaar;
 • geheel gepersonaliseerde webportal;
 • een team van professionals, waar u terecht kunt met al uw vragen;
 • juiste en stipte verloning;
 • altijd een sparringpartner;
 • 100% betrouwbaar: NEN 4400-1, NBBU en VCU gecertificeerd.
Wanneer kan ik mijn contactpersoon bereiken?

Ons Client Support Team is maandag /tm donderdag van 08:00 uur tot 18:00 uur te bereiken via 010-2250488. Op vrijdag zijn we bereikbaar van 08:00 uur tot 17:30 uur.

 

Aanmelden

 

Hoe kan ik mij inschrijven?

Op basis van uw specifieke situatie en wensen adviseren onze sales managers over werkwijze en contractvormen. Gecombineerd met uw verwachtingen en afspraken over voorfinanciering, betalingstermijn en debiteurenbeheer doen zij graag een voorstel op maat.

Vraag een offerte aan of neem contact op met onze sales managers via 010-2066260.

Hoe kan ik een nieuwe werknemer aanmelden?

Bent u nog geen klant van ons? Dan kunnen wij u op basis van uw specifieke situatie en wensen een voorstel op maat doen. Neem contact op met onze sales managers via 010-2066260 of vraag direct een offerte aan.

Bent u al klant van Pay for People? In het hoofdmenu van onze webportal Pay4me klikt u op ‘werknemers’. Vervolgens klikt u op ‘nieuw’. U kunt de werknemer eenvoudig toevoegen, mede door onze verkorte invoer optie.

Hoe kan ik overstappen naar Pay for People?

U kunt eenvoudig en kosteloos overstappen naar Pay for People. Onze professionals helpen u graag om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem contact op met een van onze sales managers via 010-2066260.

Kunnen lopende contracten worden overgezet naar Pay for People?

Ja, dat kan. Pay for People houdt rekening met opvolgend werkgeverschap en kan indien nodig opgebouwde reserveringen overnemen. Deze worden uiteindelijk zichtbaar op de loonstroken. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op via 010-2066263.

Kan ik als intermediair meeliften op de certificeringen van Pay for People?

Doordat wij, Pay for People, juridisch werkgever zijn kunt u meeliften op onze certificering, met uitzondering van onze VCU-certificering.

 

Werknemers

 

Hoelang kan ik een werknemer via een payroll constructie laten lopen?

Pay for People werkt met het fasensysteem. Met het fasensysteem wordt, in de uitzendbranche, het rechtspositiesysteem uit de cao voor uitzendkrachten bedoeld. Zowel de cao van de NBBU als de cao van de ABU kennen sinds 1 juli 2015 met ingang van de nieuwe Wet werk en zekerheid een gelijke fasetelling. Klik hier voor meer informatie over de fasetelling.

Volgens welke cao werken mijn werknemers?

Pay for People werkt volgens de CAO voor Uitzendkrachten. Werknemers worden conform deze cao’s verloond met uitzondering van de zes punten van de inlenersbeloning. Deze worden toegepast vanuit de cao die van toepassing is bij de opdrachtgever, waar de werknemers aan het werk zijn.

Waar kunnen mijn werknemers terecht met vragen?

Uw werknemers kunnen terecht bij onze werknemerslijn via 010-3132810.

Mijn werknemer is AOW-gerechtigd. Kan ik hem aanmelden?

Wij kennen diverse mogelijkheden voor het aanbieden van contracten. Denk aan oproepkrachten, vakantiekrachten, AOW-gerechtigden. Dit is dus zeker mogelijk. Wij informeren u graag over de voorwaarden bij elke contractvorm.

Mijn werknemer werkt bij meerdere uitzendbureaus. Is dat een probleem?

Geen probleem wij kunnen de medewerker aan uw bureau koppelen. Pay for People draagt het werkgeverschap en blijft juridisch werkgever. Wij informeren u graag op maat.

 

Registratie en betalingen

 

Wanneer vindt de facturatie plaats?

Op dinsdagen, woensdagen en donderdagen vindt de facturatie plaats.

Op welke dagen worden mijn werknemers uitbetaald?

Op dinsdag, woensdag en donderdag vindt de verloning plaats.

Hoe handelt Pay for People de urenregistratie af?

Via Pay4me worden de uren digitaal verwerkt.

U voert de gewerkte uren van uw werknemers in via onze webportal Pay4me. U kunt er ook voor kiezen om uw opdrachtgevers of medewerkers dit zelf te laten doen. U hoeft het dan alleen te controleren.

 

Ziekte en verzuim

 

Wat moet ik doen als een werknemer ziek wordt?

De werknemer moet zich voor 10:00 ’s morgens telefonisch ziek melden bij Pay for People, het uitzendbureau en de opdrachtgever. Indien de werknemer zich bij u ziek meldt, dient u de werknemer via de webportal ziek te melden voor 10.00 uur. Onze verzuimcoördinator regelt administratief alles rondom de ziekte.

In het verzuimprotocol (zie downloads) van Pay for People vindt u alle informatie omtrent ziekte waar u rekening mee moet houden en waar de werknemer recht op heeft.

Moet de werknemer bij ziekte doorbetaald worden?

De betaling van ziektegeld is afhankelijk van het contract en de daarvoor geldende CAO voor Uitzendkrachten.

In het verzuimprotocol (zie downloads) van Pay for People vindt u alle informatie omtrent ziekte waar u rekening mee moet houden en waar de werknemer recht op heeft.

Hoe hoog is het ziektegeld wanneer mijn werknemer ziek is?

Het recht op doorbetaling wordt bepaald op basis van het gemiddeld aantal gewerkte uren in de afgelopen 13 weken. Bij werknemers met een detacheringscontract wordt het aantal contracturen aangehouden.

Betaling ziektegeld bij arbeidsovereenkomst met uitzendbeding:

 • Het UWV betaald de werknemer 70% van het dagloon

Betaling ziektegeld bij arbeidsovereenkomsten zonder uitzendbeding:

 • ABU cao: 1 wachtdag en 91% doorbetaling tot einde contract
 • NBBU cao: 1 wachtdag en 90% doorbetaling tot einde contract

 

Staat uw vraag er niet tussen of is uw vraag nog niet volledig beantwoord? Neem dan contact op met ons via 010 – 2250 488.