Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Verbinden, informeren en inspireren

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 12 april 2017
Leestijd

5 jaar Dag van de Uitzendondernemer

Keuzes maken, meegroeien en volhouden. Het waren misschien wel de drie belangrijkste tips voor de 170 deelnemers aan de vijfde Dag van de Uitzendondernemer op donderdag 30 maart 2017. Met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam (mét aangemeerd cruiseschip) genoten uitzendondernemers uit heel Nederland ook dit jaar weer van een bijzondere dag vol kennis, informatie en inspiratie.

Extra feestelijk

Een jubileum vraagt om een speciaal programma. De vijfde Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) was dan ook extra feestelijk. Deelnemers werden in filmen muziektheater LantarenVenster warm onthaald met champagne en speciale jubileumgebakjes, en de dag werd afgesloten met een exclusief driegangendiner. En ook tijdens de diverse programmaonderdelen was de sfeer van deze bijzondere jubileumeditie voelbaar. Extra kers op de taart was het recordaantal deelnemers; maar liefst 170 uitzendondernemers uit heel Nederland waren naar Rotterdam gekomen om deel te nemen aan de vijfde editie.

Inspirerende plenaire sessie

Anders dan voorgaande jaren, ging de DVDU van start met een informele ontvangst en de mogelijkheid tot een bezoek aan de informatiemarkt waar een groot aantal partners zich presenteerde. Een halfuur later opende dagvoorzitter en zzp-expert Pierre Spaninks de dag officieel met een plenaire sessie waarin drie gastsprekers hun inspirerende verhalen vertelden. In volgorde van opkomst waren dat futurist Barbara van Veen, jonge ondernemer Alexander Wijninga en auteur van ‘De GroeiSpiraal’ Jack Korsten. Van Veen wierp een blik in de toekomst en drukte deelnemers op het hart vooral mee te groeien met technologische ontwikkelingen en de behoeften van mensen in de gaten te houden. “Er is meer werk dan ooit. Maar we leven in een andere wereld en behoeften veranderen. Dingen die we al deden gaan nu veel sneller. Als je niks doet, zal de technologie je inhalen. Kijk vooruit, differentieer en innoveer”, aldus Van Veen.

Kijk vooruit, differentieer en innoveer.

Jonge ondernemer Alexander Wijninga nam het stokje over en deelde met de zaal zijn ervaringen als ondernemer. Als 17-jarige ontwikkelde hij met een aantal vrienden een berichtendienst waarmee bedrijven met klanten kunnen communiceren. Hij werd uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van Nederland en betrok op zijn 18e zijn eerste eigen kantoor. Maar het ging hem zeker niet altijd voor de wind. Vijf jaar later kijkt hij terug op een juridische strijd, financiële tegenslagen en een faillissement. Wijninga gooide zelfs tijdelijk de handdoek in de ring. Tot hij besefte dat hij niet anders kan dan ondernemen: “Ik wil gewoon doen wat ik leuk vind en dat is ondernemen. En dan gaat het een keer fout, nou en. Van fouten maken leer je.”

Iemand die alles weet van groei en ontwikkeling, is Jack Korsten. Hij sloot de plenaire sessie af met een interactieve presentatie gebaseerd op zijn boek ‘De GroeiSpiraal’. Hierin beschrijft hij hoe je in acht stappen de groei kan realiseren die past bij jouw onderneming. “Er is geen pasklaar antwoord voor groei, maar elk product is te onderscheiden en iedere onderneming kan groeien”, zegt Korsten. Hij zette de zaal ook direct aan het werk door deelnemers hun ‘DOT’ (Do One Thing) te laten benoemen. “Wat is jouw doel? Focus daarop en maak keuzes. Belangrijkste is dat alle stappen die je zet, gericht zijn op het bereiken van je doel.”

Kennis bijspijkeren

Het doel van de DVDU is verbinden, informeren en inspireren. Na de plenaire sessie konden deelnemers even ontspannen, napraten over de presentaties van de drie gastsprekers en nog een bezoek brengen aan de informatiemarkt. Hierna was het tijd om deelnemers verder te informeren en in een van de drie keuzeworkshops hun kennis bij te spijkeren. In de workshop van VONQ leerden uitzendondernemers waar je potentiële kandidaten vindt en hoe je ze verleidt met je vacature. Maarten Tanja van Köster Advocaten nam deelnemers mee in de veranderende wet- en regelgeving. Hij besteedde vooral aandacht aan de wet DBA, de inlenersbeloning en de WAS, en stond stil bij risico’s en kansen. Ontwikkelaar van recruitment software OTYS, deelde met deelnemers tips & trics voor online vindbaarheid: ‘zorg dat je de taal van je doelgroep spreekt en maak solliciteren makkelijk.’

Focus op het bereiken van je doel

Goedgevulde goodiebag

En als de vijfde DVDU er dan bijna opzit, strijken deelnemers neer op het zonovergoten terras aan de Maas. Er wordt druk nagepraat, gelachen en genoten van de locatie en de gelegenheid om ervaringen te delen met gelijkgestemden. Na de officiële afsluiting schuift nog een groot deel van de aanwezigen aan bij het exclusieve driegangendiner. Anderen vertrekken huiswaarts en worden uitgezwaaid met een goedgevulde goodiebag vol vakinformatie: tot volgend jaar!

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de tweede editie van 2017. Klik hier om meer artikelen uit deze editie van april online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket