Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Up to Flex 2018: “Up to Flex verruimt uw blik”

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 29 oktober 2018
Leestijd

Twee keer per jaar organiseert Pay for People Up to Flex, de APK voor intermediairs op de arbeidsmarkt. In vier uur tijd worden deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de branche en krijgen zij de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Een impressie van Up to Flex op 9 en 11 oktober 2018 in Nuenen en Maarsbergen.

 

Informatiebehoefte

“Ik had me al goed ingelezen in de bouw-cao, toch hoorde ik vandaag nog nieuwe dingen.” René Leeflang (ProVoBo), intermediair in de bouw en techniek, probeert elke Up to Flex aanwezig te zijn. “Kijk, je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van je vakkennis”, vertelt hij, “maar het is fijn om op sommige punten nog eens extra gewezen te worden. En, om de zaken ook eens vanuit een andere hoek te bekijken. Dat vind ik het prettige aan Up to Flex, het verruimt je blik.” Operational manager Pay for People, Timo Rijsdijk, had het zelf niet beter kunnen verwoorden. “Zoals René het omschrijft, zo hadden we het ook voor ogen toen we het concept in 2014 bedachten. Mooi dat we intermediairs op deze manier kunnen voorzien in hun informatiebehoefte”, zegt Rijsdijk tevreden.

 

Wet- en regelgeving

Het programma van Up to Flex wordt altijd volgens een vaste formule samengesteld en is altijd en combinatie van kennis en inspiratie. Voor deze editie was Maarten Tanja van Köster Advocaten uitgenodigd om de deelnemers bij te praten over de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Aan de orde kwamen onder meer de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), de ABU-cao, het minimumloon en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Rijsdijk: “Zaken waarvan alle intermediairs al wel op de hoogte zijn, maar waarbij extra duiding welkom is. Het juist interpreteren en toepassen van wet- en regelgeving is vaak het lastigste, dan is het fijn als iemand even een voorzet geeft. Die iemand proberen wij te zijn.”

 

Complex en foutgevoelig

Na een korte pauze namen de experts van Pay for People het volgende programmaonderdeel voor hun rekening en stonden stil bij de wijzigingen in de ET-regeling begin dit jaar, en de nieuwe bouw-cao. “De ET-regeling, die de uitruil van extraterritoriale kosten regelt, is complex en foutgevoelig en kan grote nadelige gevolgen hebben bij een verkeerde toepassing”, licht Rijsdijk toe. “Echt een onderwerp om wat langer bij stil te staan.” En daar is Peter Krijgsveld van PeMa Persooneelsdiensten dan ook erg blij mee. “Up to Flex is altijd heel leerzaam, ook deze keer. De puntjes zijn weer even op de –i gezet.”

 

Stof tot nadenken

Op een lege maag is het niet lekker luisteren, dus trakteerde Pay for People de deelnemers van Up to Flex op een 3-gangendiner. Tijdens het diner was er de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen, waar dan ook ruimschoots gebruik van werd gemaakt. “Er heerst een fijne sfeer tijdens Up to Flex”, vindt Daniëlle Kroeze-Saurbier (ZorgdesQ), die toch ook vooral komt om inspiratie op te doen. “De locatie is sowieso al prachtig (de Watermolen van Opwetten), maar het is ook fijn bijpraten met collega’s en een goede plek om stof tot nadenken op te doen.” De afsluitende inspiratiesessie van Wim Davidse over de toekomst van de branche, heeft iedereen aan het denken gezet.

 

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de vierde editie van 2018. Klik hier om meer artikelen uit deze editie online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

 

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket