Jurriën Koops: ‘Flexibiliteit zorgt voor voldoende benzine in de economische motor’

Gastcolumn-Jurrien Koops

Het onderzoek van Job Hoogendoorn naar het effect van externe inhuur op de productiviteit en de kosten van organisaties heeft me aangenaam verrast. Niet eens zozeer door de uitkomsten, want dat flex waardevol is voor de arbeidsmarkt en dus de economie wist ik natuurlijk al. Maar vooral door de cijfers. Een korte rekensom in het onderzoek leert dat flexwerk de Nederlandse economie jaarlijks al gauw twee miljard euro oplevert. Dat is een noemenswaardig bedrag. De ABU is nu vooral heel benieuwd specifiek naar de economische waarde van uitzendwerk en is voornemens dit op korte termijn te onderzoeken.

 

Binnen al het flexwerk neemt uitzendwerk namelijk een bijzondere positie in. Vaker dan andere vormen van flexibele arbeid, is uitzendarbeid een opstap naar vast werk. De cijfers liegen er niet om. Jaarlijks betreden 200.000 mensen uit kwetsbare groepen de arbeidsmarkt via uitzendwerk, gaat 35% van alle werkhervatters uit de WW aan het werk via een uitzendbaan en is 70% daarvan drie jaar later nog aan het werk. En ook voor bedrijven heeft uitzendwerk grote voordelen; het zorgt ervoor dat zij wendbaar zijn en in wisselende economische tijden kunnen meebewegen. Maar ook dat is natuurlijk geen nieuws.

 

“Voor een goedwerkende arbeidsmarkt zijn geen tien miljoen flexwerkers nodig.”

 

Het klinkt allemaal zo logisch, en dat is ook. Toch hapert onze arbeidsmarkt. Ook nu, in tijden van krapte, zien we een disbalans. Wat ons parten speelt is een sociaal stelsel dat gestoeld is op het vaste contract. De discussie gaat hierdoor (onterecht) over vast versus flex, terwijl het voor veel organisaties een kwestie is van flexibel werk versus geen werk. De enige manier voor hen om nog mensen in dienst te hebben, is op flexibele basis. Flexibiliteit is dus geen doel op zich, maar nodig om financieel gezond te blijven. Aan de basis van een sterke economie staat een sterke arbeidsmarkt en daarin is flexwerk – in welke vorm dan ook – onmisbaar. Flexibiliteit zorgt voor voldoende benzine in de economische motor.

 

Ik voorspel dat de arbeidsmarkt alleen nog maar diverser wordt en daar is ons sociale stelsel niet op toegesneden. De enige manier waarop we onze arbeidsmarkt echt in balans te krijgen, is door te investeren in een fundamentele vernieuwing van ons sociale stelsel en bedrijven te ondersteunen in goed werkgeverschap. Voor een goedwerkende arbeidsmarkt is het helemaal niet nodig om tien miljoen flexwerkers te hebben. Het is wel nodig dat de juiste mensen op de juiste te plek terechtkomen.

 

Jurriën Koops is directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU)

 

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de vierde editie van 2018. Klik hier om meer artikelen uit deze editie online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

 

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie