Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Dennis Luyten

Dennis Luyten, directeur Pay for People, over het maken van keuzes

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 6 juli 2017
Leestijd

In de derde P.zine van 2017 besteedt Dennis Luyten, directeur Pay for People, aandacht aan het maken van keuzes. Flexibilisering is geen natuurverschijnsel, maar een gevolg van onze eigen (politieke) keuzes. Willen we verandering, dan zullen we andere keuzes moeten maken. In P.zine spreekt hij u en onze lezers toe.

Keuzes maken

De flexibilisering van de arbeidsmarkt blijft de gemoederen bezighouden. Nu het nieuwe kabinet op zich laat wachten, is het nog maar de vraag welke kant de munt op zal vallen. Kan de kloof tussen vast en flexibel worden gedicht of wordt de segmentatie alleen maar groter? In deze P.zine vroegen we Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen, zijn licht te schijnen op de huidige staat van de arbeidsmarkt. Zijn woorden zijn zeer verhelderend en bewijzen dat er iets moet gebeuren om de balans op de arbeidsmarkt te herstellen.

Zeker nu de verdergaande flexibilisering ook zijn weerslag heeft op het aantal beschikbare vakantiebanen. De steeds dikkere flexibele schil zorgt ervoor dat werkgevers het hele jaar rond voldoende capaciteit hebben en de behoefte aan vakantiekrachten afneemt. Dat, in combinatie met een laag loon en weinig waardering, maakt dat steeds minder jongeren vakantiewerk doen. Werkgevers die de vakantiebaan willen redden van de ondergang, geven we een paar tips om jongeren te enthousiasmeren en motiveren voor vakantiewerk.

We kúnnen dus wel wat doen. Al is het soms maar mondjesmaat. Flexibilisering is – zoals De Beer het zo treffend verwoordt – geen natuurverschijnsel, maar een gevolg van onze eigen (politieke) keuzes. Willen we verandering, dan zullen we andere keuzes moeten maken. Verandering kan dan snel gaan. Dat hebben we bij Pay for People onlangs zelf ook ervaren. We koesterden al enige tijd de wens om payroll-activiteiten voor freelancers verder te ontplooien. De oprichting van freek. was daarin een eerste stap. En nu kan ik u vol trots de volgende stap melden: vanaf heden doen we dit samen met Tentoo. In één klap zijn we 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van payroll voor freelancers, flexwerkers en zzp’ers rijker. Waarmee ik maar wil zeggen dat, met de juiste keuzes, er veel mogelijk is.

Ik wens u een prachtige zomer!

Dennis Luyten
Directeur Pay for People Group

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket