Dennis Luyten, directeur Pay for People, over het maken van keuzes
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Dennis Luyten

Dennis Luyten, directeur Pay for People, over het maken van keuzes

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 6 juli 2017
Leestijd

In de derde P.zine van 2017 besteedt Dennis Luyten, directeur Pay for People, aandacht aan het maken van keuzes. Flexibilisering is geen natuurverschijnsel, maar een gevolg van onze eigen (politieke) keuzes. Willen we verandering, dan zullen we andere keuzes moeten maken. In P.zine spreekt hij u en onze lezers toe.

Keuzes maken

De flexibilisering van de arbeidsmarkt blijft de gemoederen bezighouden. Nu het nieuwe kabinet op zich laat wachten, is het nog maar de vraag welke kant de munt op zal vallen. Kan de kloof tussen vast en flexibel worden gedicht of wordt de segmentatie alleen maar groter? In deze P.zine vroegen we Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen, zijn licht te schijnen op de huidige staat van de arbeidsmarkt. Zijn woorden zijn zeer verhelderend en bewijzen dat er iets moet gebeuren om de balans op de arbeidsmarkt te herstellen.

Zeker nu de verdergaande flexibilisering ook zijn weerslag heeft op het aantal beschikbare vakantiebanen. De steeds dikkere flexibele schil zorgt ervoor dat werkgevers het hele jaar rond voldoende capaciteit hebben en de behoefte aan vakantiekrachten afneemt. Dat, in combinatie met een laag loon en weinig waardering, maakt dat steeds minder jongeren vakantiewerk doen. Werkgevers die de vakantiebaan willen redden van de ondergang, geven we een paar tips om jongeren te enthousiasmeren en motiveren voor vakantiewerk.

We kúnnen dus wel wat doen. Al is het soms maar mondjesmaat. Flexibilisering is – zoals De Beer het zo treffend verwoordt – geen natuurverschijnsel, maar een gevolg van onze eigen (politieke) keuzes. Willen we verandering, dan zullen we andere keuzes moeten maken. Verandering kan dan snel gaan. Dat hebben we bij Pay for People onlangs zelf ook ervaren. We koesterden al enige tijd de wens om payroll-activiteiten voor freelancers verder te ontplooien. De oprichting van freek. was daarin een eerste stap. En nu kan ik u vol trots de volgende stap melden: vanaf heden doen we dit samen met Tentoo. In één klap zijn we 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van payroll voor freelancers, flexwerkers en zzp’ers rijker. Waarmee ik maar wil zeggen dat, met de juiste keuzes, er veel mogelijk is.

Ik wens u een prachtige zomer!

Dennis Luyten
Directeur Pay for People Group

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper