Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Academy for Flex - online leeromgeving voor flexkrachten

5 vragen over de online leeromgeving voor flexkrachten

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 8 oktober 2017
Leestijd

Pay for People Group lanceert Academy for Flex

Werkgevers investeren steeds meer in de scholing en ontwikkeling van hun mensen. Maar hoe hou je als flexkracht je kennis en vaardigheden op peil? Pay for People Group introduceert Academy for Flex: een online leeromgeving gericht op de scholing en ontwikkeling van flexkrachten. 5 vragen aan Rogier van der Voort, bestuurslid Pay for People Group, over dit nieuwe opleidingsinitiatief speciaal voor klanten.

1. Academy for Flex opende 2 oktober 2017 virtueel haar deuren. Wie kunnen er gebruik van maken en wat mogen zij verwachten?

Academy for Flex is 24/7 toegankelijk voor al onze klanten en flexkrachten. Het is een online leeromgeving binnen ons huidige platform Pay4me. Academy for Flex biedt learning & education, zoals wij het noemen. Dat houdt in dat je opleidingen kan volgen van gecertificeerde aanbieders, maar ook gratis online trainingen, interessante TED Talks en learning bites kan bekijken. Doel is vooral om ontwikkeling, scholing en initiatief te stimuleren. In eerste instantie van alle flexkrachten die via ons werken, maar intermediairs kunnen natuurlijk ook zelf hun kennis en vaardigheden bijspijkeren.”

2. Wie bepaalt het aanbod van de Academy?

“Een team van ervaren HR-medewerkers van Pay for People Group selecteert zorgvuldig het educatieve aanbod binnen Academy for Flex. Daarbij kijken zij onder meer naar actualiteit, branche, niveau en aanbieder. We kiezen standaard voor gecertificeerde aanbieders, maar het is ook mogelijk voor klanten om hun eigen opleidingspartner te integreren. Ook kunnen zij hun eigen instructiefilms aanbieden via het platform. Het aanbod is groot én enorm gevarieerd. Van volledig klassikale opleidingen tot korte learning bites, gratis online trainingen en tips & tricks; alles is mogelijk.”

3. Waarom hebben jullie besloten een online leeromgeving te ontwikkelen?

“We zien dat de arbeidsmarkt volop in beweging is en in een hoog tempo verandert. Zo wordt persoonlijke ontwikkeling steeds belangrijker en stellen werkgevers hogere eisen aan werknemers. Zij willen mensen die hun vak verstaan en beschikken over soft skills als aanpassingsvermogen, overtuigingskracht en sociale vaardigheden. Daarbij blijven mensen korter in dezelfde baan en moeten we tegelijkertijd langer doorwerken. Dit vraagt om wendbaarheid en flexibiliteit van werkgevers en werknemers en dat zij fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk. Als dienstverlener met een klantenkring van diverse intermediairs, freelancers/zzp’ers, mkb-, horeca- en grootbedrijven, zien we een duidelijke taak voor Pay for People Group om hen hierbij te faciliteren. En, het past ook helemaal in het thema duurzame inzetbaarheid: door te investeren in educatie en betrokkenheid blijft de continuïteit en groei van organisaties gewaarborgd en de arbeidsproductiviteit hoger. Zo kwamen we op het idee van Academy for Flex: een online leeromgeving gericht op ontwikkeling en scholing van flexkrachten.”

4. De Academy is nog maar net gestart, hoe zijn de reacties tot nu toe en wat verwachten jullie ervan?

“Tijdens onze bijeenkomst Up to Flex eind september, hebben we een eerste demo laten zien. De reacties hierop waren zeer positief. Dat hadden we eigenlijk ook wel een beetje verwacht. Klanten hebben ons al vaker laten weten behoefte te hebben aan laagdrempelige scholing- en ontwikkelingsmogelijkheden. We hopen – en verwachten – dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de Academy en dat flexkrachten zich verder kunnen ontwikkelen. Bijkomend hopen we dat Academy for Flex intermediairs ondersteunt bij het ontwikkelen van mensen die moeilijker te plaatsen zijn, zodat zij meer kans maken op de arbeidsmarkt.”

5. Samenvattend, wat zijn de voordelen van Academy for Flex?

“Hét grote voordeel voor onze klanten is natuurlijk dat Academy for Flex geïntegreerd is in ons platform Pay4me. Alle informatie, van gewerkte uren tot gevolgde opleidingen, op één plek; dat vind je nergens anders. Daarbij kun je in Academy for Flex een persoonlijk ontwikkelplan samenstellen en kunnen flexkrachten zó getraind worden, dat zij perfect in het gezochte plaatje passen.
Nog een bijkomend voordeel voor intermediairs is dat hun flexkrachten zich gewaardeerd voelen, zich ontwikkelen én klanten een kwalitatief betere kracht krijgen wat leidt tot een betere samenwerking. Kortom; ik zie alleen maar voordelen.”

Academy for Flex

Academy for Flex is een online leeromgeving voor alle flexkrachten die werken via Pay for People Group. Met een ruim aanbod van opleidingen van gecertificeerde aanbieders, online trainingen, interessante TED Talks en learning bites, krijgen zij de kans zich optimaal te scholen en ontwikkelen. Meer weten? www.academyforflex.nl

P.zine

Het bovenstaande artikel komt uit P.zine, de vierde editie van 2017. Klik hier om meer artikelen uit deze herfst editie online te lezen. P.zine is een magazine voor de flexbranche, van Pay for People, dat sinds oktober 2013 elk kwartaal gratis wordt verspreid. Het magazine brengt op een toegankelijke manier marktontwikkelingen, kansen en bedreigingen onder de aandacht. Daarnaast voorziet het de lezer van achtergrondinformatie, opinies, tips & trucs.

Interesse?

P.zine wordt ieder kwartaal gratis per mail verzonden aan klanten en relaties van Pay for People. Heeft u interesse om P.zine gratis te ontvangen? Schrijf u hier in.

Suggesties of opmerkingen kunt u versturen naar info@payforpeople.nl t.a.v. P.zine.

DVDU2020
Donderdag23 juni 2022

Dag van de Uitzendondernemer

Op donderdag 23 juni vindt de 9e edititie van de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) plaatst in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens de 9e editie van de Dag van de Uitzendondernemer ontwikkel je een nieuwe kijk op het vinden van nieuwe werknemers en het behouden van bestaand personeel. Dit blijkt in de praktijk namelijk een ingewikkelde kwestie voor veel bedrijven. Wij helpen graag een handje en delen het thema op in een paar eenvoudige, concrete vraagstukken. Natuurlijk hebben wij een aantal experts uitgenodigd om hun kennis en ervaringen met ons te delen. De ideale gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Dit kan door deel te nemen aan de plenaire sessie, onze kennis- en inspiratiesessies, met het bezoeken van onze informatiemarkt en we hopen je natuurlijk bij de afsluitende borrel te zien.

Bestel je ticket