Payroll loon

Uitzendkrachten die bij een backoffice partij als Pay for People worden ondergebracht, komen bij deze partij in dienst. De backoffice partij verzorgt de verloning, het payroll loon. De partij adviseert de intermediair over het minimum brutoloon conform de inlenersbeloning. U als intermediair mag in overleg met de uitzendkracht of opdrachtgever positief afwijken. De loonadministratie wordt de verantwoordelijkheid van de backoffice partij.

Gaat de uitzendkracht hierdoor minder verdienen?

Nee. Werken op payroll basis heeft geen invloed op de hoogte van het loon van de uitzendkracht. Uw uitzendkrachten vallen namelijk onder de ABU cao. Dit betekent dat uw werknemers vanaf dag 1 onder de inlenersbeloning vallen. Uitzendkrachten die onder de inlenersbeloning vallen, ontvangen hetzelfde loon als de werknemers met gelijkwaardige functies in vaste dienst bij het inlenende bedrijf.

De kosten van payroll zijn te berekenen aan de hand van de omrekenfactor. Deze omrekenfactor is afhankelijk van de functie van de werknemer en het contract dat de werknemer heeft. Denk aan looptijd en wel of geen uitzendbeding. Daarnaast wordt er gekeken naar de afspraken over betalingstermijnen, pensioen, ADV-dagen en debiteurenrisico’s. De kostprijs is de omrekenfactor x het bruto uurloon van de werknemer.

 

Alles overzichtelijk in Pay4me

Uw uitzendkrachten krijgen toegang tot Pay4me: ons 100% in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware. De uitzendkracht krijgt eigen inloggegevens. Hierin zijn uren, arbeidsovereenkomsten, loonstroken en jaaropgaven van de uitzendkracht makkelijk terug te vinden en in te zien. U als intermediair kunt de uitzendkracht ook de mogelijkheid geven tot eigen invoer van uren.

Voor u als intermediair richten wij een eigen webportal in, volledig opgesteld in uw eigen huisstijl. Uw gegevens over uitzendkrachten en opdrachtgevers zijn hier terug te vinden. Onder andere verloning, urenregistratie, contractbeheer, facturatie en loonaangifte zijn volledig geïntegreerd. Alle documentatie is voorzien van uw huisstijl. Daarnaast kunnen werknemers en opdrachtgevers inloggen via een gepersonaliseerde link: bedrijf.backoffice.nl.

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Pay4me?

Neem dan direct contact met ons op of bel naar bel naar 010-2066260.

Experts

Ontzorgen uw business

Neem contact met onze experts als u vragen heeft over onze dienstverlening. U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt rechtstreeks in contact komen met één van onze experts.

Reijer Hollander - Sales manager
Reijer Hollander Sales Manager
Bel 010-3132856 Stuur een e-mail
Timo Rijsdijk - Operationeel Manager Pay for People
Timo Rijsdijk Operational manager
Bel 010-3132852 Stuur een e-mail