Logo Pay for People
Onze verantwoordelijkheid

Payroll loon

Hoe bepaal je het payroll-loon als je de backoffice aan ons uitbesteedt? Als je de backoffice uitbesteedt aan Pay for People dan verzorgen wij de verloning, oftewel het payroll-loon. We adviseren jou als intermediair over het minimum brutoloon conform de inlenersbeloning. In overleg met de uitzendkracht of de opdrachtgever mag je hier positief van afwijken. De loonadministratie is vervolgens onze verantwoordelijkheid.

Payroll loon

De kosten van payroll zijn te berekenen aan de hand van een omrekenfactor. Deze omrekenfactor is afhankelijk van de functie van de werknemer en het contract dat de werknemer heeft; denk aan looptijd en wel of geen uitzendbeding. Daarnaast nemen we ook afspraken mee over betalingstermijnen, pensioen, ADV-dagen en debiteurenrisico’s. De kostprijs is de omrekenfactor x het bruto uurloon van de werknemer.

Payrollovereenkomst of Uitzendovereenkomst?

Verloon je flexkrachten op basis van een payrollovereenkomst, dan profiteer je van gemak en zorgeloos ondernemerschap. Je werft je eigen medewerkers – die exclusief voor jou werken – en je stuurt ze zelf aan. Pay for People neemt je werkgeverstaken en -risico’s uit handen zodat jij je volledig kunt richten op een succesvolle samenwerking met jouw flexkracht(en).

Gaat de uitzendkracht hierdoor minder verdienen?

Nee,  werken op payroll basis heeft geen invloed op de hoogte van het loon van de uitzendkracht. Jouw uitzendkrachten vallen namelijk onder de CAO voor Uitzendkrachten. Dit betekent dat je werknemers vanaf dag één onder de inlenersbeloning vallen. Uitzendkrachten die onder de inlenersbeloning vallen, ontvangen hetzelfde loon als werknemers met gelijkwaardige functies in vaste dienst van het inlenende bedrijf.

Met de komst van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is werken met de payrollovereenkomst niet altijd de beste oplossing. Daarom kun je bij ons ook kiezen voor verloning via de uitzendovereenkomst. Medewerkers werken dan niet exclusief voor jou, maar je kunt ze wél langer flexibel inzetten (tot 4 jaar).

Pay4me

Alles overzichtelijk en in jouw huisstijl

Kies je voor Pay for People, dan krijgen jouw uitzendkrachten toegang tot Pay4me: onze 100% in eigen beheer ontwikkelde uitzendsoftware. Met eigen inloggegevens kan de uitzendkracht zijn uren, arbeidsovereenkomsten, loonstroken en jaaropgaven gemakkelijk terugvinden en inzien. Je kunt uitzendkrachten zelfs de mogelijkheid geven om hun eigen uren in te voeren. Ook klanten kunnen toegang krijgen tot Pay4me. Via een gepersonaliseerde link loggen zij eenvoudig in: jouwbedrijf.backoffice.nl.

Jij hebt als intermediair hebt een eigen toegang tot onze webportal, volledig opgesteld in jouw huisstijl. Je vindt hier gegevens over uitzendkrachten en opdrachtgevers, verloning, urenregistratie, contractbeheer, facturatie en loonaangifte; alles volledig geïntegreerd. En alle documentatie is in jouw eigen huisstijl.

Play button

Meer weten?

Ik wil meer weten over payroll loon.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Home / Payroll loon